Select Page

Iz EU stiže pomoć novim, kao i postojećim poduzetnicima u Zapadnohercegovačkoj županiji

Iz EU stiže pomoć novim, kao i postojećim poduzetnicima u Zapadnohercegovačkoj županiji

Prije nepuna dva tjedna predsjednik FBiH Marinko Čavara i voditelj Sekcije operacija za ekonomski razvoj, prirodne resurse i infrastrukturu u Izaslanstvu EU u BiH Martin Schieder otvorili su poduzetnički inkubator u sklopu “Home grown business” koji financira EU, a već se krenulo s novim, važnim projektima za gospodarstvo ZHŽ-a.

Objavljen je javni poziv JU Razvojna agencija ZHŽ – Herag pod nazivom “Javni poziv Fonda za mala i srednja poduzeća”. Njime je predviđeno da se za mala i srednja poduzeća i fizičke osobe s područja ZHŽ-a osigura 60.000 eura. U javnom pozivu zatražena je analiza izvedivosti proizvoda i usluga, kao i izvedivosti u gospodarskoj grani i na ciljanom tržištu. Potrebno je, također, opisati i organizacijsku, ali i financijsku izvedivost, te navesti rizike vezane uz projekt.

Ciljevi financijske potpore su pomoći novim, ali i postojećim poduzetnicima da započnu poslovnu ideju i pokrenu vlastiti poslovni subjekt kako bi se u njemu zaposlili i dalje razvijali poslovanje, te pokrenuti poslovanje poduzetničkog inkubatora i povezati djelovanje mentora za poduzetništvo kako bi se stvorila mreža potpornih ustanova za poduzetništvo. – Prijavitelji mogu prijaviti sve aktivnosti koje su potrebne da bi pokrenuli poslovni subjekt i u tom okviru poslovanje ili aktivnosti za razvoj nove poslovne ideje. Prihvatljive su sve aktivnosti potrebne za pokretanje poslovanja subjekta odnosno nove poslovne ideje: od najma prostorija, nabave opreme, gradnje, nabave prava ili drugih potrebnih licencija, troškovi registracije/osnivanja poduzeća, svi operativni troškovi itd. Cilj aktivnosti mora biti pokretanje novog poslovnog subjekta ili nove poslovne ideje, a ne pokrivanje gubitka na starim projektima, stoji u dokumentu. Financiranje projekata preko EU trajat će 30 mjeseci uz ukupnu vrijednost od 630.145,05 eura.

abcportal.info

OGLASI

Loading