Select Page

Tri nova javna poziva: Bespovratna sredstva za sektor poljoprivrede

Tri nova javna poziva: Bespovratna sredstva za sektor poljoprivrede

USAID/Sweden FARMA II projekat otvorio je tri nova javna poziva za dodjelu bespovratnih sredstava u sektoru poljoprivrede.

Sredstva se dodjeljuju za: poboljšanje konkurentnosti u proizvodnji i preradi smilja,podršku ekonomskom osnaživanju žena kroz dodavanje vrijednosti u sektoru ljekovitog i aromatičnog bilja i meda i poboljšanje konkurentnosti kroz dodavanje vrijednosti u sektoru voća i povrća, ističu iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

Zainteresirane organizacije registrirane u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine mogu preuzeti pakete javnih poziva na web stranici USAID/Sweden FARMA II projekta (http://farmabih.ba/bs/press/pozivi/grantovi).

Zahtjevi moraju biti dostavljeni elektronski (putem e-mail adrese grants@farmabih.ba), te u štampanoj formi u jedan od ureda USAID/Sweden FARMA II projekta (Sarajevo, Tuzla, Banja Luka ili Mostar) do 19. listopada.

USAID/Sweden FARMA II će organizirati informativne sastanke u Mostaru 5. listopada za javni poziv za poboljšanje konkurentnosti za proizvodnju i preradu smilja, te u Sarajevu 6. listopada za preostala dva javna poziva. Na ovim sastancima zainteresiranim organizacijama će biti pružene sve informacije i uputstva za podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva.

(Fena)

OGLASI

Loading