Select Page

Izaslanici primili k znanju informacije o epidemiološkoj situaciji i Planu cijepljena, usvojen Zakon o jedinstvenom registru taksi i naknada

Izaslanici primili k znanju informacije o epidemiološkoj situaciji i Planu cijepljena, usvojen Zakon o jedinstvenom registru taksi i naknada

U Sarajevu je danas  s radom započela 9. redovita sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. Nakon duže rasprave izaslanici su primili k znanju Informaciju o epidemiološkoj situaciji Covid-19 u Federaciji BiH te Informaciju o Planu cijepljenja protiv Covid-a 19 u  ovom entitetu. 

Osim po zdravlje stanovništva, izaslanicima su ponuđeni i podatci o utjecaju epidemije koronovirusa i na druge segmente života, prije svih na gospodarstvo. „Mislim da je najveća vrijednost ponuđenih informacija  u tomu što imamo podatke o utjecaju epidemije u različlitim oblastima života i rada, od zdravlja stanovništva do gospodarstva“, kazao je Tomislav Martinović, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

U nastavku zasjedanja usvojen je Prijedlog zakona o jedinstvenom registru taksi i naknada u Federaciji BiH. Jedan je to od reformskih zakona čijim donošenjem će se poboljšati poslovno okruženje i povećati  inozemna ulaganja u Federaciji BiH.

Usvojenim zakonskim rješenjem, na načelima zakonitosti, transparentnosti i jednoobraznosti, uspostavlja se jedinstven Registar taksi  i naknada  u  Federaciji  BiH. Elektronska  baza podataka  sadržavati  će podatke o taksama i naknadama u Federaciji BiH koji se kao javni prihodi prikupljanju po federalnim ili  županijskim, odnosno kantonalnim, te propisima jedinica lokalne samouprave i redovito će se ažurirat. U Formi nacrta usvojen i Zakon o zaštiti zraka.

Zaključcima koji su također prihvaćeni definirano je kako će o Nacrtu  biti organizirana javna u trajanju od 60 dana, a u istom roku bit će pribavljena i mišljenja Skupština županija, odnosno kantona budući da je riječ o zakonu iz zajedničke nadležnosti Federacije BiH i županija. 

Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo nije dobio potporu izaslanika.  Nacrt zakona o načelima lokalne samouprave u Federaciji BiH usvojen je uz zaključak o proveđenju javne rasprave u trajanju od 60 dana.

(parlamentfbih.gov.ba)

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading