Select Page

Izaslanstvo RH u Hercegovini potvrdilo izgradnju prometnice Posušje – Aržano

Izaslanstvo RH u Hercegovini potvrdilo izgradnju prometnice Posušje – Aržano

Ministar mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Oleg Butković rekao je u petak u Ravnom da je hrvatska vlada pod vodstvom premijera Andreja Plenkovića podržala čitav niz velikih infrastrukturnih projekata na obostrano zadovoljstvo i BiH i Hrvatske, najavivši inicijativu o spajanju Ravnog i Hutova s cestom Stolac-Neum te granicom s RH, javlja Hrvatski medijski servis.

No, osim spomenute ceste, najavljena je i gradnja ceste Posušje – Aržano. »Mi smo razgovarali i o drugim cestovnim projektima, jedan od njih je cesta Aržano – Posušje, koja će krenuti ove godine, uz potporu RH«, kazao je kratko ministar Butković. Podsjetimo da je još nekad ranije najvljivano da su Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske i Ministarstvo komunikacija i prometa BiH zaduženi da formiraju zajedničko radno tijelo koje će započeti sve potrebne aktivnosti i radnje za pripremu sporazuma o suradnji na rekonstrukciji ceste Posušje – Aržano, dionica Vir – granični prijelaz Pazar Aržano.

Izaslanstvo Republike Hrvatske, predvođeno potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Brankom Bačićem, posjetilo je jučer Stolac i Ravno. U hrvatskom su izaslanstvu i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

OGLASI

Loading