Select Page

Izbori 2016.: otvorena birališta

Izbori 2016.: otvorena birališta

Danas se u svim općinama u Bosni i Hercegovini održavaju lokalni izbori. Izbori se provode za 131 načelnika, 10 gradonačelnika i 3136 vijećnika od čega 26 predstavnika nacionalnih manjina. Ovjereno je ukupno 30 445 kandidata od čega 418 kandidata za načelnike/gradonačelnike , 29 884 kandidata za općinska vijeća odnosno skupštine općina ili gradskih vijeća, te 143 kandidata predstavnika nacionalnih manjina. Prema podacima Središnjeg izbornog povjerenstva u Bosni i Hercegovini pravo glasa ima 3 263 906 birača.

Građani, dakle biraju novu vlast u svojim lokalnim zajednicama. Tako se na novi četverogodišnji mandat bira i općinsko vijeće općine Posušje i načelnik općine Posušje. U Posušju je 8 stranaka istaknulo svoje kandidate za vijećnike: HDU, HSP Herceg – Bosne, HKDU, HSS BiH, HDZ 1990, HNS, NSRzB i HDZ BiH. Građani Posušja biraju između dva kandidata za načelnika: Branko Bago ispred HDZ BiH i Vjekoslav Bakula ispred HDZ 1990. Biračka mjesta u školama u mjesnim zajednicama su otvorena jutros od 7 sati i ostaju otvorena do 19 sati.
Svi punoljetni građani, koji imaju valjane osobne iskaznice mogu izaći na izbore i u skladu sa svojom savješću glasati za one za koje smatraju da će doprinijeti dobru našega Posušja. Izlazak na izbore nije samo naše pravo, nego i dužnost, jer smo na taj način aktivniji graditelji društva.
Izbori su dužnost i odgovornost svakog čovjeka, a od svoje odgovornosti ne smijemo bježati.

OGLASI

Loading