Select Page

Evo kako pravilno glasovati

Evo kako pravilno glasovati

Na dan izbora svaki glasač će dobiti dva glasačka listića – jedan listić za načelnika/gradonačelnika i drugi za predstavnike u lokalnim skupštinama/vijećima.
Na prvom glasačkom listiću glasujete za načelnika općine, odnosno gradonačelnika. Vaš glas se smatra važećim ukoliko Vaš glasački listić označite pored imena SAMO JEDNOG kandidata za načelnika/gradonačelnika, ispred jednog političkog subjekta, donosi N1.

Na drugom glasačkom listiću glasate za vijećnike u općinskom vijeću, odnosno izaslanike u skupštini općine/grada. Vaš glas se smatra važećim ukoliko glasački listić označite na jedan od sljedećih načina:

1. pored naziva SAMO JEDNOG političkog subjekta;

2. pored naziva SAMO JEDNOG političkog subjekta i pored imena JEDNOG ILI VIŠE kandidata u okviru liste kandidata ISTOG političkog subjekta;

3. pored imena JEDNOG ILI VIŠE kandidata u okviru liste kandidata ISTOG političkog subjekta.

Prilikom glasovanja za predstavnika nacionalnih manjina, označavate kvadratić samo u dijelu koji se odnosi na kandidate nacionalnih manjina.

Ukoliko pored glasa datog predstavniku nacionalne manjine označite i druge političke subjekte, takav listić će biti nevažeći.

vecernji.list

OGLASI

Loading