Select Page

Izlet i druženje Udruge dijabetičara iz ŽZH na Blidinju

Izlet i druženje Udruge dijabetičara iz ŽZH na Blidinju

Prošlog je vikenda Udruga dijabetičara u Županiji Zapadnohercegovačkoj organizirala izlet u jedinstveni ambijent parka prirode „Blidinje“. Nitko od 35 sudionika nije ostao ravnodušan prekrasnom ambijentu, fantastičnoj atmosferi, razmjeni iskustava te upotpunjenju informacija vezanih za šećernu bolest.

Događaj je bio rezultat projekta „Edukacijom do zdravlja“ koji je bio usmjeren na najmanje dijabetičare s područja ZHŽ-a kao i članove njihovih obitelji. Lijepo i poučno je bilo čuti savjete dr. Marije Vranješ iz Gruda, dr. Melanie Kvesić iz Širokog Brijega kao i iskustva i povijest bolesti ili stanja kod svakog dijabetičara.

Na praktičan se način podsjetilo kako fizička aktivnost povoljno utječe na bolju regulaciju šećerne bolesti. Par kilometara šetnje po skijaškim stazama, usponu i nizbrdici i do 50%, šumskim puteljcima prekrasnog ambijenta, rezultiralo je niskim vrijednostima glukoze u krvi, poboljšanju kondicije, zapravo jednom ugodnom doživljaju i korisnoj aktivnosti.

Projekt su podržali i sponzorirali Zavod za zdravstveno osiguranje ZHŽ-a, Općina Grude te Zavod za Hrvate izvan RH iz Zagreba.

abcportal.info

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading