Select Page

Izlet i druženje Udruge dijabetičara iz ŽZH na Blidinju

Izlet i druženje Udruge dijabetičara iz ŽZH na Blidinju

Prošlog je vikenda Udruga dijabetičara u Županiji Zapadnohercegovačkoj organizirala izlet u jedinstveni ambijent parka prirode „Blidinje“. Nitko od 35 sudionika nije ostao ravnodušan prekrasnom ambijentu, fantastičnoj atmosferi, razmjeni iskustava te upotpunjenju informacija vezanih za šećernu bolest.

Događaj je bio rezultat projekta „Edukacijom do zdravlja“ koji je bio usmjeren na najmanje dijabetičare s područja ZHŽ-a kao i članove njihovih obitelji. Lijepo i poučno je bilo čuti savjete dr. Marije Vranješ iz Gruda, dr. Melanie Kvesić iz Širokog Brijega kao i iskustva i povijest bolesti ili stanja kod svakog dijabetičara.

Na praktičan se način podsjetilo kako fizička aktivnost povoljno utječe na bolju regulaciju šećerne bolesti. Par kilometara šetnje po skijaškim stazama, usponu i nizbrdici i do 50%, šumskim puteljcima prekrasnog ambijenta, rezultiralo je niskim vrijednostima glukoze u krvi, poboljšanju kondicije, zapravo jednom ugodnom doživljaju i korisnoj aktivnosti.

Projekt su podržali i sponzorirali Zavod za zdravstveno osiguranje ZHŽ-a, Općina Grude te Zavod za Hrvate izvan RH iz Zagreba.

abcportal.info

OGLASI

Loading