Select Page

Lucija Bešlić dobitnica pohvalnice Tropletova Natječaja za najbolji literarni rad za 2016. godinu

Lucija Bešlić dobitnica pohvalnice Tropletova Natječaja za najbolji literarni rad za 2016. godinu

 

Prosudbeno povjerenstvo je pregledalo, provjerilo i ocjenilo, te temeljem toga odabralo najbolje radove na Tropletovu Natječaju za najbolji neobjavljeni literarni rad učenika osnovnih i srednjih škola za 2016. godinu.

Najboljim literarnim radovima u obje kategorije proglašeni su:

OSNOVNA ŠKOLA

tema: Obitelj – škola milosrđa

Simona Barišić, VIII. d, Osnovna škola Marka Marulića Ljubuški
Dunja Delić, VII. a, Osnovna škola Orašje
Lucija Bešlić, VII., Osnovna škola Ivana Mažuranića Posušje
Jozo Naletilić, VII. 1, Druga osnovna škola Široki Brijeg
Ivan Višić, VI., Osnovna škola Ivana Mažuranića Tomislavgrad

SREDNJA ŠKOLA

tema: Radost praštanja

Viktorija Perutina, III., Gimnazija Stolac
Anja Vukadinović, II. 2, Srednja Škola „Vitez“, Vitez
Dalibor Raspudić, Gimnazia fra Grge Martića Mostar
Petra Perić, III., Srednja strukovna škola Tomislavgrad
Iva Vladić. III. e, Gimnazija fra Grge Martića Mostar

Čestitamo mladim autoricama i autorima najuspješnijih uradaka ali se istovremeno zahvaljujemo svima koji su poslali svoje radove i tako svoje osjećaje i misli prenijeli na papir i podijelili ih s nama. Veliki broj pristiglih radova još jednom pokazuje ljubav naših mladih prema materinskom jeziku i zanimanje za pisanu riječ. Također se zahvaljujemo nastavnicima i školama koji su iskazali zanimanje za natječaj i potaknuli učenike pisati radove.

Početkom sljedeće školske godine, dodijelit ćemo pohvalnice za po pet najuspješnijih radova za osnovne i srednje škole. Istovremeno ćemo uručiti i novčane nagrade, kako je propisno pravilima Natječaja: 200 KM za prvo mjesto, 100 KM za drugo mjesto i 50 KM za treće mjesto. Vjerujemo da će naši sponzori osigurati i dodatne (slatke) sadržaje za najuspješnije, kako je to bilo i prošle godine.

Izbor uspješnih radova objaviti ćemo u Zborniku koji će biti tiskan i predstavljen u sklopu Tropletovih dana kulture 2016. Tropletovi dani kulture započinju Molitvenim pohodom na Bobovac i molitvom za Domovinu (subota najbliža spomendanu kraljice Katarine, 25. listopada), a završavaju na Dan Hrvatske zajednice Herceg Bosna i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara (18. studeni).

Molimo one autore koji nisu uz rad dostavili kontakt podatke (adresu i broj telefona) da to učine na našu e-adresu troplet@troplet.ba. Ostale informacije možete vidjeti na našoj web stranici www.troplet.ba, na kojoj možete pratiti rad tropleta i naći puno zanimljivih i korisnih sadržaja.

UO HKZ Troplet

OGLASI

Loading