Select Page

Izradom adventskog vijenca započelo blagdansko ukrašavanje Posušja

Izradom adventskog vijenca započelo blagdansko ukrašavanje Posušja

Kraj studenog obično je obilježen intenzivnim pripremama, kao i početkom blagdanskog ukrašavanja Posušja. Tako gradski park već krasi adventski vijenac za čiju izradu su ove godine bili zaduženi općinski pripravnici.

adventski-vijenac-posusje1

Adventski vijenac je simbol vječnosti i vjernosti s četiri svijeće koje označavaju početak iščekivanja i radosti u predbožićno vrijeme. Svijeće će se u vrijeme adventa paliti jedna po jedna svaku nedjelju.

adventski-vijenac-posusje2

 

Uskoro svijetleće dekoracije po gradu

Početkom prosinca pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Posušje krenut će s postavljanjem obnovljene svjetleće dekoracije duž glavnih mjesnih ulica, ali ove godine i na kružnim tokovima.

adventski-vijenac-posusje3

Potom će na Trgu hrvatskih branitelja zasjati okićena jelka koju će uz pomoć djelatnika JP Vodovod, Šumarije i posuške „Elektre“ ukrašavati općinski pripravnici. Kako bi sve bilo u božićnom ozračju, dva dana prije Božića, Općina Posušje u suradnji s posuškim udrugama, planira organizirati manifestaciju Božić u Posušju. Cilj je okupiti građane kako bi uz pjesmu, kuhano vino, bakalar i zajedništvo osjetili čari Božića

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading