Select Page

Od Nove godine nova pravila na Facebooku

Od Nove godine nova pravila na Facebooku

Facebook je sve korisnike obavijestio o predstojećoj promjeni uvjeta upotrebe i pravila kako bi omogućio veću kontrolu nad podacima, mogućnost direktne kupovine s Facebooka, ograničavanje reklama…

Osnove privatnosti

Najvažnije su promjene u uvjetima upotrebe s novim poglavljem, posvećenom Osnovama privatnosti.

U Facebooku kažu kako Osnove privatnosti uvode kako bi korisnicima ‘pomogli da sadržaj podijele baš sa željenom publikom’, javlja Jutarnji.hr.

Također, korisnici će moći saznati više o prekidanju prijateljstva i blokiranju korisnika te načinu odabira publike koja može vidjeti svaku pojedinu objavu.

Novost je i veća kontrola nad oglasima. Sad će odustajanje od pojedine vrste oglašavanja biti usklađeno na svim uređajima kojima se korisnici služe.

Oglasi

Više se neće dogoditi da se pojedini oglasi isključe na računalo, ali da to nema utjecaja na mobilne uređaje, na kojima bi se takvi oglasi i dalje prikazivali.

U Facebooku eksperimentiraju i s tipkom Kupi te novim načinima online plaćanja što bi uskoro trebalo dovesti do mogućnosti direktne kupovine s Facebooka, bez potrebe za odlaskom na druga web odredišta.

Korisnici koje to zanima moći će saznati na koji način Facebook upotrebljava dobivene podatke s mobilnih uređaja te na koji se način njihovi podatci dijele s oglašivačima.

Sve promjene stupaju na snagu s prvim danom 2015. godine, piše Jutarnji.hr.

OGLASI

Loading