Select Page

Izvješće stožera civilne zaštite za 04. svibnja

Izvješće stožera civilne zaštite za 04. svibnja

Stožer civilne zaštite općine Posušje: Informacija o stanju na području općine Posušje uslijed proglašene prirodne nepogode prouzrokovane neposrednom opasnošću od CORONA virusa (COVID 19) na dan 04.05.2020. godine

  1. Na području općine Posušje više se ne nalazi nijedan aktivni slučaj zaraze CORONA virusom.
  • Na današnji datum u samoizolaciji se nalazi ukupno 120 osoba. U protekla 24 sata 7 osoba je izišlo iz samoizolacije. Ova mjera određena je za 9 novih osoba, a nije zabilježen nijedan slučaj kršenja samoizolacije.
  • Danas je stupilo na snagu ublažavanje ranije propisanih mjera te se rad trgovina na veliko i malo koje obavljaju promet svih vrsta proizvoda, uslužnih djelatnosti i obrta odvija po propisanom radnom vremenu, a dozvoljen je rad frizerskim i kozmetičkim salonima koji su rad obvezni organizirati uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera.
  • S ovim popuštanjima valja obratiti osobitu pozornost na pridržavanje svih epidemioloških mjera – održavanje propisane udaljenosti, nošenje zaštitnih maski i rukavica te upotreba dezinfekcijskih sredstava jer slobodnije kretanje i veći broj otvorenih poslovnih objekata znači mnogo više prostora i mogućnosti za širenje zaraze.
  • Stoga moramo biti odgovorni i oprezni te ne dopustiti pojavu novih slučajeva CORONA virusa u Posušju.

Zapovjednik Stožera
Branko Bago

OGLASI

Loading