Select Page

ŽZH: POSUŠJE u ovoj godini bez Razvoda!

ŽZH: POSUŠJE u ovoj godini bez Razvoda!

Pandemija korona virusa utjecala je na sve aspekte života, pa i one bračne. U Hercegovini se broj razvoda u prošloj godini smanjio u odnosu na protekle godine.

Postavlja se pitanje jesu li se parovi zaista zbližili u doba pandemije korona virusa ili je manji broj razvoda rezultat otežanog rada sudstva u tom razdoblju, prenosi Bljesak.info.

Prvi rezultati za 2020. godinu kažu kako je u Hercegovačko-neretvanskoj županiji bilo 68 razvoda, u Županiji Zapadnohercegovačkoj 20, dok je u Hercegbosanskoj županiji zabilježeno 14 razvoda.

U Hercegovini se od početka 2021. godine razvelo ukupno 19 parova, kažu podaci Federalnog zavoda za statistiku.

Naime, u mjesečnom statističkom pregledu po županijama, objavljenom na web stranici Zavoda u svibnju, u razdoblju od siječnja do ožujka u tri hercegovačke županije zabilježeno je ukupno 19 razvoda.

Najmanje razvoda u promatranom razdoblju zabilježeno je u Hercegbosanskoj županiji gdje su se samo u Tomislavgradu razvela tri bračna para. U ostalim gradovima ove županije nisu zabilježeni razvodi.

Sedam parova razvelo se u Županiji Zapadnohercegovačkoj u prvom tromjesečju ove godine. Tri su se para razvela iz Ljubuškog, te po dva iz Širokog Brijega i Gruda. Po ovoj statistici u Posušju nije bilo razvoda.

Kada je u pitanju Hercegovačko-neretvanska županija najviše razvoda zabilježeno je u Mostaru. Četiri para su se razvela u Mostaru, a dva u Čitluku.

Po jedan razvod zabilježen je u Čapljini, Konjicu i Stocu. Razvodi nisu zabilježeni u Prozoru, Neumu, Ravnom i Jablanici.

Za usporedbu pogledajte i broj razvoda unazad nekoliko godina po županijama.

Županije: HNŽ, ŽZH i HBŽ

2015 – 124 (HNŽ), 19 (ŽZH), 7 (HBŽ)
2016 – 160, 20, 7
2017 – 118, 27, 14
2018 – 120, 20, 23
2019 – 124, 26, 16

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading