Select Page

JAVNI POZIV PREDSTAVNICIMA CIVILNOG DRUŠTVA ZA SUDJELOVANJE U SEKTORSKIM KONZULTACIJAMA

JAVNI POZIV PREDSTAVNICIMA CIVILNOG DRUŠTVA ZA SUDJELOVANJE U SEKTORSKIM KONZULTACIJAMA

Objavljen je javni poziv za organizacije civilnog društva u Bosni i Hercegovini, uključujući akademsku zajednicu, eksperte i društvene partnere za iskazivanje interesa za uključivanje u sektorske radne grupe za potrebe planiranja, programiranja i nadzora provedbe akcija, odnosno projekta, koji se financiraju iz sredstava pretpristupne pomoći (IPA) Europske unije.

Cilj navedenog javnog poziva je odabir određenog broja partnera iz civilnog društva, koji su zainteresirani za sudjelovanje u sektorskim konzultacijama u vezi korištenja pretpristupne pomoći Europske unije (IPA) u Bosni i Hercegovini.

Sukladno odredbama regulative Europske unije, odnosno odredbama potpisanog Okvirnog sporazuma između BiH i Europske komisije (EK) u ime zemalja članica Europske unije, Direkcija za europske integracije, u funkciji Ureda državnog IPA koordinatora (DIPAK), ima obavezu da u procese konzultacija, pored domaćih institucija vlasti, uključi i civilno društvo. Ured DIPAK je sredinom 2016. godine, uz pomoć EK-e, razvio i pustio u rad web platformu za konzultacije sa civilnim društvom i zainteresiranom javnosti vezano za planiranje i programiranje IPA II (http://ipa-ekonsultacije.dei.gov.ba/). Web platforma će kao najotvoreniji kanal biti korištena i u budućnosti za konzultacije iz nadležnosti Ureda DIPAK.

Ured DIPAK će na temelju izraženog interesa po ovom pozivu i prema utvrđenim kriterijima izabrati određen broj sudionika iz civilnog društva, koji će biti uključeni u rad sektorskih radnih grupa, koje se uspostavljaju za potrebe planiranja i programiranja IPA.

Potrebno je istaknuti da sudionici trebaju imati aktivno znanje engleskog jezika te da sami pokrivaju troškove sudjelovanja u procesima konzultacija, koje koordinira Ured DIPAK.

Na temelju javnog poziva biti će odabrano tri do pet sudionika (ovisno od sektora, tipa prijave i izraženog interesa) iz civilnog društva za rad u sljedećim sektorskim radnim skupinama:

pravda i osnovna prava;
unutarnji poslovi;
dobra uprava;
konkurentnost, inovacije, razvoj poduzetništva;
obrazovanje/ zapošljavanje/ socijalne politike;
zaštita okoliša;
poljoprivreda i ruralni razvoj;
transport;
energija.
Kriteriji na temelju kojih će Ured DIPAK obaviti odabir sudionika:

organizacija /ekspert je već sudjelovala u procesima konzultacija koje je organizirao Ured DIPAK;
organizacija / ekspert može dokazati da je već sudjelovala u procesima konzultacija u svezi kreiranja javnih politika u Bosni i Hercegovini;
organizacija u svom timu ima eksperte koji se aktivno služe engleskim jezikom;
organizacija civilnog društva ima iskustvo u korištenju pomoći financirane u okviru IPA kao glavni ili projektni partner;
organizacija civilnog društva može nastupati u ime mreže organizacija civilnog društva koje imaju aktivnosti na teritoriju Bosne i Hercegovine u više administrativnih cjelina.
Podnositelj prijave, uz samu prijavu, treba dostaviti dokaze vezano za gornje kriterije (osim pod brojem 1).

Prijave sa popunjenim obrascem, koji možete preuzeti na službenoj web stranici Direkcije za europske integracije, i druge dokumente treba dostaviti do 29.06.2018. godine, putem e-maila na adresu: naida.dilic@dei.gov.ba
Ured DIPAK će u roku od mjesec dana uraditi proces selekcije i o tome obavijestiti javnost putem web stranice Direkcije za europske integracije.

Izvor: www.dei.gov.ba

OGLASI

Loading