Select Page

NEVJEROJATNO: U Posušju “MJESNE” osvojila Momčad s jednom Pobjedom!

NEVJEROJATNO: U Posušju “MJESNE” osvojila Momčad s jednom Pobjedom!

Iza nas je 17. izdanje Malonogometnog turnira mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje – Ožujsko pivo 2021.

Nakon što prošle godine turnir nije odigran zbog pandemije ove godine ponudio je dosta neizvjesnosti i nekoliko doista neponovljivih i nepredvidljivih stvari.

Što se natjecateljskog dijela tiče nikad nije bio neizvjesniji i nikada ekipe nisu bile izjednačene što se tiče igračkog kadra. Činjenica leži i u tome što je dosta momčadi bilo hendikepirano ne igranjem svojih ponajboljih igrača.

Nevjerojatno zvuči podatak kako je pobjednička ekipa Graca osvojila turnir sa samo jednom pobjedom, ako ćemo računati regularno vrijeme od 40 minuta igre. Slavili su u prvom kolu, a ostalih pet utakmica su odigrali neriješeno, bez pobjednika, a u nokaut fazi su došli do naslova izvođenjem šesteraca. Što se Posuškog turnira tiče to nije još bilo zabilježeno, za druge turnire – nemamo podatke.

Posjećenost ovogodišnjeg turnira bila je iznad svih očekivanja. Nakon godinu dana pauze i pustih epidemioloških mjera narod je konačno došao na svoje. Tribine na igralištu OŠ Ivana Mažuranića svaku večer bile su ispunjene do posljednjeg mjesta. Što se odavno ne pamti. Naravno sve uz fer u korektno navijanje. Bez najmanjeg incidenta.

Jedna stvar koja je “upala” u oči posjetiteljima je u vrijeme. Ono je ove godine organizatorima kao nikada išlo na ruku. Rijetko kada je prošao turnir a sa se nisu pomicali i odgađali termini utakmica zbog kiše i jakog vjetra. Ove godine to nije bio slučaj.

K. L.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading