Select Page

Još četiri dana traju prijave na Posušku desetku. Prvo natjecanje u trčanju donosi bogate nagrade

Još četiri dana traju prijave na Posušku desetku. Prvo natjecanje u trčanju donosi bogate nagrade

Bliži nam se „Posuška desetka 2022.“, prvi športski događaj u Posušju koji uključuje natjecanje u trčanju. Održat će se ovom prilikom tri utrke u subotu, 18. lipnja. Riječ je o dječjoj utrci, štafetnoj i utrci na 10 kilometara čija prva mjesta nose bogate novčane nagrade, kazao je za naš radio Ante Pavličević iz atletskog kluba “Volim trčanje”.

„U 16 sati je predviđen početak dječje utrke. Djeca će biti podjeljena u četiri dobne skupine. Na ovoj utrci mogu nastupiti djeca u uzrastu od 2020. do 2009. godišta. Dužina rute na ovoj utrci je od 300 do 600 metara, ovisno o godištu. Tako će djeca od 2018. do 2020. godište trčati 300 metara, od 2014. do 2017. godište će trčati 400 metara, djeca 2012. i 2013. godište će trčati 600 metara kao i najstarija skupina djece 2009. i 2011. godište. Svi oni moraju ranije doći kako bi se organizirali i preuzeli trkački startni broj“, kazao je za naš radio Ante Pavličević ispred atletskog kluba „Volim trčanje“.

„U 17 sati je planirana glavna utrka, ona od 10 kilometara i štafetna utrka u kojoj trče dva natjecatelja po pet kilometara. Očekivani završetak ovih utrka je oko 18. 30 sati nakon čega će biti i proglašenje pobjednika“, kazao je Pavličević govoreći o rasporedu za ostale dvije utrke.

Ruta trčanja za svaku od utrka je već poznata. Ona dječja će održati posuškim ulicama, a štafetna i ona utrka od 10 kilometara na cestama u širem području Posušja. „Sve utrke startaju i završavaju ispred općine Posušje. Ista je ruta za utrku od 10 kilometara i štafetnu, a ona dječja će biti u užem središtu Posušja“, naglasio je Pavličević.

Ono što ovom najavom želimo naglasiti, a to je da su prijave u tijeku i traju još nekoliko dana. Idu isključivio online, a do sada je prijavljen već značajan broj natjecatelja. „Prijave traju do 4. lipnja. Poslije ovog datuma bit će se moguće prijaviti jedino ako ostane mjesta, jer predvidjeli smo da na utrci bude prijavljeno 100 natjecatelja. Prijave se na linku www.stotinka.hr. Prijave traju već mjesec i pol dana. Do sada imamo oko 80 prijava: 70 prijava za utrku od 10 kilometara i 6 prijava za štafetnu utrku“, kazao je Pavličević. Dodao je da se djeca mogu prijaviti na sam dan utrke.

Ono što je ovom prilikom također važno naglasiti je da se tijekom prijave plaća i kotizacija za sudjelovanje u utrci koja donosi i startni paket. Kotizaciju plaćaju svi osim djece. „Kotizacija iznosi 25 maraka bez majice, a s majicom iznosi 40 km. Startni paket sadrži univerzalnu medalju, uspomenu na prvu posušku desetku, okrijepu, medicinsku skrb, poklone naših sponzora, kao i elektronsko mjerenje vremena“, kazao je Pavličević.

Moramo spomenuti da su i nagrade za prvih nekoliko mjesta svake od tri utrke jako bogate. Tako je za utrku od 10 kilometara i štafetu nagrada za prvo mjesto  po 400 maraka. Novčane nagrade osigurane su za čak prvih pet mjesta ove dvije utrke. Ni djeca neće biti uskraćena, pa su i za njih pripremljene nagrade. Više informacija svakako pogledajte na instagram stranici posuška desetka.

Radioposusje.ba (Z. Pišković)

OGLASI

Loading