Select Page

Još jedan izvanredan uspjeh SSŠ Posušje na utrci solarnih automobila u Sisku

Još jedan izvanredan uspjeh SSŠ Posušje na utrci solarnih automobila u Sisku

Srednja strukovna škola Posušje ove godine se okitila drugim mjestom na utrci solarnih automobila Soela 2022. u Sisku povodom Dana Sisačko-moslavačke županije, koja se održava već deveti put i bila je kvalitetnija i veća od svih dosadašnjih, što samo daje još veću važnost uspjehu ove škole.

U projektu izrade automobila sudjelovalo je 10 do 15 učenika smjera računalni tehničar u strojarstvu, instalateri grijanja i klimatizacije zajedno s njihovim profesorima koji su bili potpora. Projekt je kvalitetan jer su učenici potpuno uključeni u izradu automobila.

Srednja strukovna škola ujedno je i jedina iz BiH koja je sudjelovala na ovom natjecanju.

Solarni automobil vozio je Josip Čutura, tehnička potpora bili su mu Ivan Čuljak i Josip Martić, dok su mentori Milan i Marko Jukić, zajedno s ravnateljem škole Mariom Knezovićem pružili sve ono što im je bilp potrebno kako bi sudjelovali u utrci. Podršku posuškoj momčadi došao je pružiti i načelnik općine Posušje Ante Begić.

Na ovogodišnjoj utrci solarnih automobila sudjelovalo je 21 vozilo iz 17 škola i jednog fakulteta.

Projekt SOELA-Solarni električni automobil vrlo je specifičan, jedinstven i inovativan jer se njegovom realizacijom želi podići razina kompetencije nastavnika i učenika u tehničkim i strukovnim školama. Posebno se to odnosi na podizanje kvalitete stručne prakse kao osnovnog temelja postojeće, ali i buduće proizvodnje u gospodarstvu. Zadatak svih škola je napraviti solarni automobil od istih zadanih tehničkih komponenti te u okviru redovnog nastavnog procesa zajedno sa svojim mentorima projektirati oblik solarnog automobila i ugraditi zadanu opremu.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading