Select Page

Održana javna tribina na temu zdrave prehrane i tjelovježbe

Održana javna tribina na temu zdrave prehrane i tjelovježbe

Sinoć je u kinodvorani Posušje održana javna tribina na temu zdrave prehrane i tjelovježbe, povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja.

Prije samih predavača, na početku tribine, nazočnima su se predstavile učenice srednje škole i mlade sportašice Iva Lončar, Lucija Begić i Filipa Kovač, koje su govorile o svom dugogodišnjem bavljenju sportom i dale do znanja kako je moguće istodobno biti i odličan učenik i kvalitetan sportaš.

Različiti predavači

Predavači ove tribine bili su profesori mostarskog Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, s Odsjeka za fizičku kulturu/kineziologiju te specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije dr. Dragan Rezo. Ukazali su na nezdrav život koji mnogi vode, pogotovo mladi, koji najčešće jedu brzu hranu, ne bave se nikakvom aktivnošću, što u konačnici vrlo često dovodi do pretilosti. Na predavanju se moglo čuti niz korisnih i konkretnih savjeta zdrave prehrane i načina konzumiranja, kako bi potaknuli nazočne na promjenu životnih navika i ukazali na važnost redovne aktivnosti i zdrave prehrane.

SPORT tribina 2

Aktivnost kojom će se obilježiti Dan zdravlja, u organizaciji Gimnazije fra Grge Martića i Srednje strukovne škole, je rekreativna utrka koja će se održati 11. travnja 2015. (subota) u 10 sati, sa startom i ciljem na Trgu hrvatskih branitelja. Svi sudionici dobit će voće, energetske pločice i zdrave napitke, njihovih sponzora. Svi su pozvani na ovo rekreativno druženje, kako bi se izgradila svijest o važnosti zdravog načina života.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading