Select Page

Jozo Kolobarić iz Posušja dobitnik dekanove nagrade FPN Sarajevo

Jozo Kolobarić iz Posušja dobitnik dekanove nagrade FPN Sarajevo

 

Dekan Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, Šaćir Filandra, dodijelio je nagrade desetorici najboljih diplomanata sa svih studijskih skupina iz oba ciklusa studiranja – preddiplomskog i diplomskog studija.

Prosjek 9.0

Među deset najboljih je i 23-godišnji Jozo Kolobarić iz Posušja. Kolobarić je s prosjekom 9.0 bio najbolji student preddiplomskog studija Sociologije, a uz još jednog studenta s ovog smjera, ali diplomskog studija, nagrađena su i po dva studenta, po jedan sa svakog ciklusa, sa smjera politologije, komunikologije, socijalnog rada te sigurnosnih i mirovnih studija.

”Još od srednje škole zavolio sam područje sociologije. Studij sam upisao u Sarajevu iz razloga što na Sveučilištu u Mostaru studij sociologije još nije oformljen. Što se tiče samog fakulteta, ostvario sam finu komunikaciju i suradnju s profesorima, ljudi me poštuju, a ja na isti način tako uzvraćam. Dapače, studij u Sarajevu naučio me je mnoge životne stvari koje možda u drugom gradu i ne mogu naučiti. Također, za vrijeme katoličkih blagdana nikada nisam imao problema s nastavom jer sam mogao slobodno ići kući i provesti blagdane sa svojom obitelju. Sve u svemu, jako sam zadovoljan,” rekao je u razgovoru za portal Jabuka.tv Jozo Kolobarić.

Dramska umjetnost – druga ljubav

Osim što je uspješan student, 23-godišnji Posušak iza sebe već ima desetak napisanih scenarija za igrane dramske komade, od kojih su neki izvedeni u gradovima diljem Hercegovine i Dalmacije. A njegovom radu dosta pomažu kolege iz Vijeća mladih Posušje, čiji je član i Kolobarić.

”Još od srednje škole sa svojim prijateljima i kolegama sad aktivno sudjelovao i radio na osmišljavanju igranih dramskih komada. Posebno su nas veselili brojni pozivi da gostujemo s našom predstavom u nekom drugom gradu, što je bila ujedno i potvrda da se naš rad i naša ljubav prema ovoj vrsti umjetnosti isplati te smo ju mogli rado podijeliti s drugima. Osim igranih dramskih komada, pišem monologe, dijaloge i recitacije i to je jednostavno moj hobi. Dramska umjetnost je drugi dio moje duše,” zaključio je Jozo Kolobarić u razgovoru za portal Jabuka.tv

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading