Select Page

Jučerašnja sjednica Vlade potvrdila koaliciju HDZ-a i SDA, DF ima drugačije poglede

Jučerašnja sjednica Vlade potvrdila koaliciju HDZ-a i SDA, DF ima drugačije poglede

Premijer Federacije BiH (FBiH) Fadil Novalić potvrdio je da je na jučerašnjoj sjednici Vlade došlo do problema u vezi sa imenovanjem nadzornih odbora u javnim poduzećima i sukoba između DF-a s jedne, te SDA i HDZ-a BiH s druge strane.

– Teško je reći kako će sve dalje teći. Svakako da to pokazuje nesklad… ja bih rekao od početka. Bilo mi je čudno odakle sad ta tema? Međutim, nije mi više čudna. Vrlo je važna i kamen je spoticanja između stranaka koje čine Vladu FBiH – rekao je Novalić.

On je novinarima u Mostaru nakon sjednice Vlade izjavio kako treba provesti odluku Vlade koja je prošli put donesena i koja je na tragu dogovora šefova stranaka.

DF – kamen spoticanja

Na današnjoj sjednici Vlade FBiH, koja je održana u Mostaru, ministar energetike, industrije i rudarstva Reuf Bajrović (DF) predložio je da se u dnevni red uvrsti izbor šest članova Nadzornog odbora “Elektroprivrede HZ HB” koji su prošli proceduru natječaja, te su dio redovnog imenovanja koje je započeo prethodni ministar.

Ministri iz SDA i HDZ BiH nisu prihvatili njegov prijedlog. Na prošloj sjednici Vlade SDA i HDZ donijeli su odluke o smjenama i privremenim imenovanjima u “Elektroprivredi HZ HB” i “Aluminiju” iz Mostara.

Prethodnih dana Bajrović je kroz medije upozoravao kako nisu zakonite odluke koje je Vlada FBiH donijela na prošloj sjednici u vezi sa smjenama u nadzornim odborima “Elektroprivrede HZ HB” i “Aluminija”.

Na jučerašnjoj sjednici Vlade FBiH još jednom je pokazana čvrsta koalicija između HDZ-a BiH i SDA, ali je očito kako DF-u ima drukčije interese u ovoj koaliciji. Barem ako je suditi prema onome kako se ponašaju ministri ove stranke.

vecernji.ba

OGLASI

Loading