Select Page

Jukić i Boban: U teškim borbama i jakoj konkurenciji Posušju stiže europska brončana medalja

Jukić i Boban: U teškim borbama i jakoj konkurenciji Posušju stiže europska brončana medalja

Ilija Jukić, član TKD kluba Poskok iz Posušja tijekom ovoga vikenda kao član bosankohercegovačke taekwondo reprezentacije je osvojio brončanu medalju u kategoriji juniora do 78 kilograma. Riječ je o prvoj europskoj medalji u olimijskom sportu koju je osvojio netko iz Posušja.

„Ipak je ostala malo neostvarena želja za finalom. No, ne žalimo ni za čim. Ilija je odradio vrhunski posao kroz ove dvije borbe i u polufinalu izgubio od jako kvakitetnog borca. Mi smo dali sve od sebe i Ilija se zasluženo okitio brončanom medaljom. Još veća stvar i uspijeh je u tome što je ovo prva europska medalja u olimpijskom spotru koja stiže u Posušje“, kazao je za naš radio Ilijin trener  Petar Boban. Spomenimo da je Ilijina kategorija bila iznimno teška, te da je u konkurenciji za medalju bilo čak 17 boraca iz različitih europskih zemalja.

Ilija Jukić je u izjavi za naš radio kazao da se osjeća zadovoljno i sretno. „Ipak je to stvarno veliki rezultat, iako je možda moglo proći i bolje. No, sve u svemu ja sam jako zadovoljan i sretan, “ kazao nam je Ilija. „Borbe su bile dramatične, ali ja sam u njih ulazio dosta smireno“, dodao je Ilija. Prva borba odigrana je protiv Rusije i Ilija je slavio rezultatom 22:16. Nešto teža bila je druga borba protiv Grčke. No, Ilija je slavio rezultatom 15:14. U trećoj borbi Ilija nije uspio pobjediti predstavnika Turske za prolazak u finale. No, ta borba mu je donijela povijesnu broncu.

Tijek borbi i Ilijine protivnike, komentirao je za naš radio i trener Boban. „Mi smo imali Rusa odmah u prvoj borbi. To namje bio kao šamar u startu jer Rusi na prvenstva ne dolaze s amaterima. O njima se općenito ne zna ništa, imaju neki tajanstveni sustav, ne rankiraju se – tako da ništa nismo znali o njemu. Dosta je prgavo ušao u borbu, no Ilija je isto uzvratio , te smo mu odmah u startu pokazali što ga čeka. Borba s Grkomje također bila dosta teška jer je bio znatno viši od Ilije, a prvu borbu je prošao dosta lako te je bio odmoreniji. Cijela jedna runda bila je u bod razlike za Iliju, bilo mu je jako teško zabit bod, ali Ilija se držao iznimno profesionalno i uspio. U borbu s Turskom ušli smo neopterećeno jer medalja je već bila tu. Borba s predstavnikom Turske je završila u trećoj rundi s 20 razlike. Riječ je o jednom doista kvalitetnom brocu s možda malo nekarakterističnim udarcima“, komentirao je trener Boban za naš radio borbe koje je Ilija prošao prema medalji. „Oliji je ovo prvi nastup na baš ovako viskokom rangu. Mi nismo imali puno nastupa na velikim natjecanjima i fali nam to iskustvo. Upravo zato je ova brončana medalja doista zlatnog sjaja“, zaključio je trener Boban.

Spomenimo da je uz Iliju i trenera Bobana cijelo vrijeme bio i klupski fizioterapeut Danije Boban koji je radio s Ilijom. Danijelu je ovo prvenstvo bio prvi nastup kao službeni fizioterapeut taekwondo reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Radioposusje.ba (Tekst: Z. Pišković, foto: TKD Poskok Posušje)

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading