Select Page

Jurić: Naš zdravstveni sustav je u fazi pucanja, vrijeme je da se probudimo

Jurić: Naš zdravstveni sustav je u fazi pucanja, vrijeme je da se probudimo
Stožer Civilne zaštite ŽZH u utorak je uveo ograničenje kretanja na području ove županije.

Medijima se nakon predsjednika Vlade ŽZH Zdenka Ćosića i ministra zdravstva ŽZH Tomislava Pejića, obratila i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo ŽZH, Andrea Jurić.

Suočavamo se sa situacijom porasta smrtnosti. U 10. mjesecu u našoj županiji imali smo 12, a u 11. mjesecu 27 umrlih. Jedini podatak koji se ne može sakriti je podatak o broju umrlih. To nam ozbiljno govori koliko je ozbiljna situacija danas.

Neki će od građana reći da je ovo još jedan set mjera kojih se neće držati, da je to još jedna mjera koja je unaprijed osuđena na propast. Naš zdravstveni sustav je u fazi pucanja. Pucanje nije nešto što će puknuti odjedanput i reći “od danas nemate zdravstva”. On već sada puca. Situacija je takva da ljudi ne mogu doći na redovne konzilijarne preglede, da zbog povišene temperature ne mogu ući u dom zdravlja kad i kako im odgovara ili radi nekog dodatnog simptoma.

Sad ili nikad je vrijeme da se probudimo. Posebno želim naglasiti i obiteljska okupljanja. Doći će sigurno jedan dio rodbine sa strane, imajte na umu da je korona svugdje oko nas, da jako često uvozimo slučajeve, da na granicama za sada nemamo nekih velikih restrikcija, stoga apeliram na građane da iako nisu naši osiguranici, ako primjete neke simptome koji bi mogli odgovarati covidu, da se obavezno jave u najbliži dom zdravlja, kazala je Jurić.

Jabuka. Tv

OGLASI

Loading