Select Page

Jurišić umjesto Bešlića u Domu naroda Federacije BiH

Jurišić umjesto Bešlića u Domu naroda Federacije BiH

Na najavljenoj sjednici Doma naroda Federacije BiH koja će se održati idućega tjedna novi izaslanici će preuzeti svoje mandate. Kako su za Pogled.ba rekli u ovoj instituciji, dva zastupnika će preuzeti mandate, a očekuje se kako će do kraja godine biti još nekih promjena.

– Damir Jurišić iz HDZ-a BiH iz Zapadnohercegovačke županije preuzima mandat koji je pripadao Zdravku Bešliću. Nažalost, Bešlić je nedavno preminuo nakon duge borbe protiv teške bolesti, a imenovanje Jurišića predstavlja popunu upražnjenog mjesta. Također, dogodit će se i promjenu u Klubu izaslanika iz bošnjačkog naroda. Točnije, Rasim Pajić dolazi na mjesto izaslanika Hajrudina Halilovića iz A-SDA – rekli su za Pogled.ba sugovornici iz Doma naroda Federacije BiH.

Inače, Damir Jurišić je zastupnik u Skupštini ZHŽ-a i prema podatcima sa službene stranice ove institucije, on je do sada nazočio svim sjednica županijskog zakonodavnog tijela, odnosno, njih 10, a sudjelovao je u raspravama na pet sjednica. Postavio je jedno zastupničko pitanje. Očekuje se kako će Jurišić biti aktivan i na sjednicama Doma naroda, a ne samo podizati ruke i imati ulogu fikusa.

Klub izaslanika iz reda srpskog naroda uskoro bi trebao također doživjeti promjene, a nadležna tijela će imenovati njegovo nasljednika, sukladno rezultatima izbora.

Pogled.ba

OGLASI

Loading