Select Page

Južnokorejski dužnosnik otkrio što se događa s Kim Jong-unom

Južnokorejski dužnosnik otkrio što se događa s Kim Jong-unom

Nakon što su brojni svjetski mediji objavili kako je Kim Jong-un u teškom zdravstvenom stanju, a neki su otišli korak dalje pa su pisali i da je umro, oglasio se jedan južnokorejski dužnosnik.

Savjetnik za vanjsku politiku južnokorejskog predsjednika, Moon Jae-in tvrdi kako je sjevernokorejski vođa u odmaralištu na sjevernokorejskoj obali.

– Vlada je čvrsta, Kim Jong-un je živ i dobro je. Nalazi se u oblasti Wonsan od 13. travnja, a dosad nisu otkriveni nikakvi sumnjivi pokreti – rekao je on za Fox News.

Njegova izjava došla je nakon što je primijećen vlak na Kimovoj privatnoj željezničkoj postaji u blizini njegove kuće za odmor u spomenutom odmaralištu.

Naime, sjevernokorejski vođa u javnosti nije viđen dva tjedna pa su se odmah proširile glasine kako je preminuo nakon operacije srca. Propustio je ceremoniju u petak na kojoj se slavila 88. obljetnica tamošnjih oružanih snaga

O njegovom zdravstvenom stanju govorilo se i ranije te se nagađalo kako je loše jer je strastveni pušač i ima višak kilograma zbog čega je podložan bolestima.

Japanski mediji jučer su pak objavili kako je Kim u vegetativnom stanju nakon operacije srca ranije ovoga mjeseca, dok su mediji iz Hong Konga rekli da je već umro.

OGLASI

Loading