Select Page

Kako očistiti klima uređaj i pripremiti ga za sezonu grijanja?

Kako očistiti klima uređaj i pripremiti ga za sezonu grijanja?

Cijeloga ljeta vaša klima čuvala je vas i vašu obitelj od paklenih vrućina koje su vladale, a padom temperature i sigurnim dolaskom jeseni vrijeme je da se pripremi za sezonu grijanja.

Za čišćenje klime nije potreban specifičan alat, a usluge čišćenja nude i brojne profesionalne tvrtke. Bilo da ste u stisci s novcem ili pak nemate vremena dogovoriti njihov dolazak ne trebate se brinuti. Klimu je lako očistiti u samo par kratkih koraka.

1. Sigurnost mora biti na prvom mjestu, klima uređaj isključite iz struje prije nego započnete s čišćenjem. Uklonite poklopac. Kod nekih modela klima se otvara jednostavnim podizanjem poklopca prema gore, a kod drugih je potrebno vanjski poklopac u potpunosti ukloniti s klima uređaja. Ako je poklopac pričvršćen na zid, oprezno ga sklonite odvijačem.

2. Kada uklonite poklopac vidjet ćete mehaničke filtere, pažljivo ih uklonite iz klima uređaja i operite pod slavinom. Prilikom čišćenja slobodno se možete koristiti i blagim deterdžentom za suđe. Pušenje u zatvorenom prostoru, kućni ljubimci i puno tepiha mogu biti razlozi zbog kojih se na filterima nakupilo dosta prljavštine.

3. Sada nanesite tekućinu za čišćenje klime. Hladnjak klima u ređaja pošpricajte ravnomjerno, a obavezno budite sigurni da ste tekućinom prekrili cijeli aluminijski dio.

4. Pričekajte 10 do 15 minuta da tekućina djeluje. Vša klima će svu prljavštinu saprati na način na koji i inače uklanja nečistoću, a to znači da će sav kondenzat izbaciti samostalno.

5. Ponovno sastavite sve dijelove i upalite svoje klima uređaje. Pripazite da barem 20 minuta intenzivno hladi jer je cilj stvoriti što veći kondenzat kako bi se uklonila nakupljena prljavština i izmjenjivao čisti zrak.

Vecernji.ba

OGLASI

Loading