Select Page

KARAMARKO: ‘Mostu ide 6 ministarstava, mi imamo nekoliko desetaka dobrih imena’

KARAMARKO: ‘Mostu ide 6 ministarstava, mi imamo nekoliko desetaka dobrih imena’

Pregovori oko formiranja nove vlade nastavljaju se danas. Most je priopćio da će se sastanak Tomislava Karamarka i Bože Petrova održati u 13.40 sati u zagrebačkom hotelu Sheraton, a nakon sastanka bit će dane izjave za medije.

Mostu ide šest ministarstava, rekao je danas predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a, dodajući da će se još definirati koja su to točno ministarstva.

Karamarko je rekao da su s terena dobili prijedloge za dužnosnike te da će to razmatrati danas na Predsjedništvu. Otkrio je da ima nekoliko desetaka dobrih imena te da za pojedina mjesta imaju dva-tri kandidata.

– U konačnici, mandataru će biti predočeni najbolji kandidati i on će moći odabrati onoga tko njemu najbolje odgovara – rekao je Karamarko.

Rekao je i da je Orešković već razgovarao s nekim ljudima, ali nije htio reći je li riječ o HDZ-ovim kandidatima.

Podsjetimo, u HDZ-u su jučer održane unutarstranačke konzultacije, a Karamarko je na Facebooku jučer objavio da je svjestan velikog interesa javnosti, a posebno medija da saznaju imena budućih ministara. Dodao je da će od danas razgovarati o tome u kojim ministarstvima će odgovornost preuzeti ministri koje će predložiti Most, a u kojima oni HDZ-om predvođene Domoljubne koalicije. Naglasio je da mandatar Tihomir Orešković ima pravo veta.

– Istodobno ćemo mandataru predlagati i konkretne osobe za pojedine resore. Korektno je dati mu vremena da porazgovara s kandidatima i da samostalno odluči, bez ikakvog pritiska. Stanje u državi je takvo da imenovanje najkvalitetnijih ljudi nema alternativu – napisao je Karamarko.

vecernji.ba

OGLASI

Loading