Select Page

Karamatić odgovorio onima koji Herceg Bosnu nazivaju “takozvanom”

Karamatić odgovorio onima koji Herceg Bosnu nazivaju “takozvanom”

Izaslanik u Domu naroda Parlamenta BiH odgovorio je onima koji Hrvatsku Republiku Herceg Bosnu nazivaju takozvanom.

Na svom facebook profilu Karamatić ih je podsjetio kako su HR HB i Republika BiH stvorili Federaciju BiH, na koju su prenijeli zakone i suverenitete.

“Stvarno mi je fascinantno kako “neovisni” i “neutralni” analitičari Herceg-Bosnu najnormalnije nazivaju “takozvanom”, a kada ja kažem “takozvana Rebublika BiH” se redovito propnu na zadnje noge. Mala lekcija iz povijesti. Potpisom Washingtonskog sporazuma dogovoreno je primirje između Hrvatskog vijeća obrane i tzv. Armije Republike Bosne i Hercegovine, a teritorij koji su kontrolirali HVO i tzv. Armija BiH je je postao Federacija BiH na koju su HR HB i tzv. Republika BiH prenijeli svoje zakone i suverenitet. ( HR HB je u tom trenutku bila na nekih 21% BiH a tzv. Republika BiH na nekih 23%)”, napisao je Karamatić na svom facebook profilu.

Bila je to reakcija na burnu polemiku koja se vodila u zadnjem izdanju emisije Tema TV1 u kojoj je bilo govora o tome je li državno pravosuđe spremno da preuzme predmete ratnih zločina nakon zatvaranja Tribunala u Hagu.

OGLASI

Loading