Select Page

Karate klub Posušje ovaj vikend ugostio preko 350 karataša iz 15 klubova. Posušju ukupno 21 medalja

Karate klub Posušje ovaj vikend ugostio preko 350 karataša iz 15 klubova. Posušju ukupno 21 medalja

Karate klub Posušje bio je u subotu, 14. svibnja domaćin II. kola karate lige regije Hercegovine. U gradskoj športskoj dvorani jučer je bilo preko 350 natjecatelja iz 15 klubova. Karate klub na domaćem terenu je nastupio s 24 natjecatelja te uzeo 21 medalju.

Mi smo prezadovoljni i s organizacijom turnira, ali i osvojenim medaljama. Uvijek je se moglo više, ali naš rezultat je realan“, kazao je za naš radio trener u Karate klubu Posušje Marko Čamber. Među klubovima koji su boravili u Posušju, bili su i karate klubovi iz Metkovića i Dubrovnika, ali i karataši iz Makarske. „Tu su bili i natjecatelji iz karate klubova Brotnjo iz Čitluka, Širokog Brijega i Zrinjskog koji su prošle uzeli u RH peko25 medalja na državnim prvenstvima i oni su svi ova put bili u Posušju. Prezadovoljni smo kako je prošao cijeli turnir“, istaknuo je Čamber.

Zlato su u svojim kategorijama u Posušju i domaćeg kluba uzeli u borbama Sara Čamber, Josip Buntić i Ivna Petrović. Zlato je pripali u kategoriji ekipno djevojčicama od 12 do 13 godina u katama, a ekipu su u ovoj kategoriji činile Matea Čamber, Marija Jukić i Petra Jukić. U kategoriji djevojčica 10 i 11 godina u katama osvojila je ekipa u sastavu Ružica Topić, Lana Leko i Katarina Rezo.

Srebro u borbama u svojima kategorijama uzele su Ivana Čamber, Sara Bešlić (dvije medalje), Lea Rezo, Marija Jukić, Zvonko Jukić i Ana Budimir.

Srebro u katama ekipno u uzrastu 12 i 13 godina djevojčice uzele su Lana Biško, Lucija Biško i Jelena Pavković.

Srebro su u borbama ekipno uzele i djevojčice uzrasta 12 i 13 godina u sastavu Matea Čamber, Marija Jukić i Petra Jukić.

Bronca u borbama u svojim kategorijama pripala je Matei Čamber, Mariju Kovaču, Petri Jukić, Lani Leko, Miri Bešliću, Kristini Galić i Ivanu Leki.

Broncu u katama ekipno uzeli su idječaci uzrasta 10 i 11  godina u sastavu Mario Kovač, Ivan Leko i Josip Buntića.

Iz Karate kluba Posušje zahvalili su svima koji su pomogli u organizaciji, TKD klubu „Poskok“ Posušje koji je ustupio sva 3 tatamija, te Svadbenom salonu Stević koji je napravio izvrsnu hranu za naše suce, ali i svim trenerima, klubovima, natjecateljima koji su došli u naše Posušje, posebno onima koji su uzeli medalje, kao i svim članovima domaćeg kluba koji su pomogli u organizaciji drugog kola lige regije Hercegovina.

Inače, zadnjih tri mjeseca članovi karate kluba Posušje nastupili su na devet turnira. Iduće kolo lige regije Hercegovina se održava u Trebinju, a članovi posuškog kluba će svoje medalje tražiti i na ovom natjecanju.

Radioposusje.ba (Z. Pišković)

OGLASI

Loading