Select Page

Kovač, Brekalo i Stipić najavili nedjeljni Derbi!

Kovač, Brekalo i Stipić najavili nedjeljni Derbi!

Ovog vikenda kreće proljetni dio sezone 1. lige Federacije BiH. Trenutno vodeći HŠK Posušje u obranu prvog mjesta kreće u nedjelju u 14 sati kada će na Mokrom Docu u okviru 16. kola dočekati NK TOŠK iz Tešnja. Jučer je stigla odluka da će se utakmica ipak igrati bez gledatelja no sjajna vijest za sve navijače je ta da će utakmicu uživo prenositi Arena Sport TV. Recimo još i to da Ivan Bubalo nema pravo nastupa u nedjelju za Posušje zbog neriješene papirologije.

Danas je u prostorijama kluba održana medijska konferencija na kojoj su se javnosti obratili pomoćni trener Toni Kovač te braniči Slavko Brekalo i Dario Stipić.

Prvo se prisutnima obratio trener Kovač koji je rekao da dobro poznaju TOŠK koji je jedna ozbiljna ekipa te su zasluženo u vrhu ljestvice. Respektiramo ekipu TOŠK-a i vjeruje da ćemo ući maksimalno oprezni u utakmicu, jako je bitno dobro otvoriti utakmicu što je se pokazalo u ovih 15 kola do sada da nismo gubili ni glavu ni rep, nastavio je Kovač. Rekao je i to da je ekipa fizički spremna i bez ozlijeđenih igrača, da stožer s njima radi po najmodernijim metodama koje se pokazuju uspješne i da je s momcima koje imaju u sastavu lako raditi na čelu s Landekom i Barišićem koji su nevjerojatni profesionalci.

Na pitanje o najvećim konkurentima Kovač je rekao da prate događanja u svim ekipama i da će prvenstvo sigurno biti zanimljivo a imena koja se uz Posušje ističu za vrh naveo je Vis Simm-Bau, Rudar Kakanj i Zvijezdu Gradačac.

Potom je riječ preuzeo stoper Brekalo te uputio sljedeće rijeci optimizma: Svi nestrpljivo, puni entuzijazma, energije i dobre atmosfere iščekujemo nedjeljni derbi kola, svima nam je žao što nam navijači ne mogu doći na tribine ali tako je svugdje, mi se nadamo da će nas gledati na malim ekranima i uživati u utakmici. Ovoj utakmici pristupamo jako ozbiljno, dugo smo se za nju pripremali i mislim da smo to odradili jako kvalitetno i da nas ne mogu ni s čim iznenaditi. Naravno oprezni smo ali vjerujemo u sebe zaljubio je Brekalo.

Sljedeći je govorio krilni igrač Stipić: Iza nas su duge i teške pripreme, ono najbitnije je da nije bilo teških ozljeda te smo svi spremni i konkuriramo za sastav u nedjelju. Ekipu TOŠK smo dobro analizirali i nadamo se pozitivnom rezultatu a kao što je Slavko rekao ostaje žal za navijačima. Stipić je rekao i da već dugo vuče ozljedu koljena i da je propustio neke pripremne utakmice ali da je to sada sanirano i da je spreman te na raspolaganju treneru Ćoriću.

Za kraj konferencije glasnogovornik kluba Leo Vlašić rekao je kako su vodeći ljudi kluba dali sve od sebe da navijači budu prisutni na utakmici no iz saveza nije stigao nikakav odgovor a kako se epidemiološka slika mijenja iz sata u sat, najavljuju se nove mjere oni su tu nemoćni i žao im je zbog toga.

Radioposusje.ba (foto: HŠK Posušje)

OGLASI

Loading