Select Page

Katolički svećenici i časne sestre oteti na Haitiju, otkupnina milijun dolara

Katolički svećenici i časne sestre oteti na Haitiju, otkupnina milijun dolara

Pet svećenika i dvije časne sestre oteti su na Haitiju, priopćio je katolički svećenik, dok su dvoje francuskih državljana među otetima u toj karipskoj zemlji koju sve češće ugrožavaju otmice i nasilni kriminal.

Svećenici su oteti u zajednici Croix-des-Bouquets, sjeveroistočno od prijestolnice Port-au-Princea, priopćio je otac Gilbert Peltrop, glavni tajnik haićanske Konferencije vjerskih zajednica (CHR).

– Nacija mora ustati u borbi protiv tih lopova – kazao je Peltrop za Reuters.

Među francuskim državljanima su svećenik i časna sestra, kazao je.

Francusko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je da je dvoje francuskih građana oteto na Haitiju, ali nije pružilo dodatne detalje, pozivajući se na sigurnosne razloge.

– Centar za krizne situacije i podršku ministarstva za europska pitanja i vanjske poslove potpuno je mobiliziran kao i naša ambasada na Haitiju, u bliskom kontaktu s lokalnim vlastima – navodi se u priopćenju.

Otmice su se dogodile manje od dva tjedna nakon što su naoružani ljudi oteli haićanskog pastira i troje ostalih tijekom ceremonije koja je prenošena uživo na Facebooku.

Otmicu sedam članova svećenstva izvela zloglasna banda „400 Mawozo”, javila je haićanska novinska agencija Juno7.

Otmičari su tražili otkupninu od milijun dolara, prenosi Juno7.

Haiti u posljednjim godinama potresa rastuće nasilje, posebno niz otmica radi traženja otkupnine koje su paralizirale ekonomiju i haićansko društvo, prenosi Bild.ba.

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading