Select Page

Kinodvorana općine Posušje dobila novi vizualni identitet

Kinodvorana općine Posušje dobila novi vizualni identitet

U kinodvorani općine Posušje završeni su radovi rekonstrukcije podloge zida kako bi se omogućilo stvaranje podloge za još kvalitetnije prikazivanje filmova u 3D i običnom formatu HD rezolucije. Kako je riječ o zidnoj, a ne staklenoj površini rasvjetna tijela neće imati negativan učinak refleksije.

Što u stvari znače novine koje su odrađene?

Kao glavna novina posebno se izdvaja prikazivanje 3D, što znači i realniji način gledanja, uranjanje u sliku i njen bijeg iz ekrana. Ovaj svojevrsni zadnji “krik“ novih tehnologija na velika vrata dolazi u kinodvoranu Posušje, koja je veće prepoznata kao svojevrsni pionir u podizanju kvalitete društveno-kulturnog života i neprestanim ulaganjima u nove tehnologije nastoji ostati na tom putu.

Podsjetimo da je kinodvorana Posušje prva na području Zapadnohercegovačke županije krenula s puštanjem filmova u 3D formatu i sada želi sve podići na novu razinu učestalijim prikazivanjem 3D projekcija u dogovoru s distributerima. Mnoge će zasigurno dodatno razveseliti i činjenica da cijene ulaznica ostaju nepromijenjene za sva prikazivanja i formate. Prilikom kupovine karte za prikaz filmova u 3D-u gledatelji će dobiti i naočale potrebne za gledanje.

kinodvorana 2

Tijekom radova u kino sali

Posebno će se predati pozornost povećanju posjećenosti i podizanju kulture, kroz intenziviranje kazališnih predstava i dokumentarnih filmova. Svi filmovi su u HD(High Definiton), što omogućava značajno veću kvalitetu prikaza slike i zvuka u odnosu na tradicionalne tehnologije. Projiciranje 3D slike na zidu će se vršiti uz korištenje projektora.

Prve projekcije se očekuju uskoro.

Općina Posušje je prepoznala stratešku važnost kulturnog projekta poput ovoga, koji je financirala u cijelosti. Osim rekonstrukcije zida još se planiranju radovi na zamjeni postojećih bočnih vrata na kinodvorani.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading