Select Page

Kiša, susnježica i snijeg, olujni udari juga u Hercegovini i istočnoj Bosni

Kiša, susnježica i snijeg, olujni udari juga u Hercegovini i istočnoj Bosni

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno vrijeme. U zapadnim i sjeverozapadnim područjima sa snijegom, a u ostalim područjima sa kišom.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 926 milibara, za 16 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH prije podne padat će snijeg ili susnježica u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. U ostalim područjima kiša.

Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana, padom temperature zraka, kiša će u centralnim i sjeveroistočnim područjima prelazit u susnježicu ili snijeg.

Prognozirana količina padalina se većinom kreće između 20 i 40 litara po metru kvadratnom. U Krajini, centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne lokalno može pasti i do 60 litara po metru kvadratnom.

U Hercegovini se većinom prognozira između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom, s tim što lokalno može pasti i do 120 litara kiše.

U subotu u Hercegovini, centralnim, jugozapadnim i istočnim područjima Bosne su izgledni i olujni udari juga brzine 70 do 90 km/h. U poslijepodnevnim satima jugo će oslabiti.

Temperatura zraka u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima zemlje između 0 i 4, a u ostalim područjima temperatura zraka između 6 i 12, na jugu i do 14 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Krajem dana i tokom noći, padom temperature zraka. Temperatura zraka između 8 i 11 stupnjeva.

Prvi.tv

OGLASI

Loading