Select Page

Klapa Bošket i ove godine osvojila „Posuški stećak“

Klapa Bošket i ove godine osvojila „Posuški stećak“

Klapa Bošket iz Zagreba osvojila je prvo mjesto i nagradu “Posuški stećak” na prvoj večeri IV. Festivala klapske pisme Posušje 2017. koji je pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i hrvatskog člana BiH Predsjedništva Dragana Čovića održan u Posušju.

Klapa Bošket prvo mjesto osvojila je u konkurenciji devet klapa, a nagradu im je uručio Tomislav Madžar, savjetnik predsjednice Republike Hrvatske za zdravlje i šport.

Drugo mjesto na festivalu pripalo je klapi Bunari iz Vodica, a treće mjesto zauzela je klapa Grga iz Posušja.
Koliko je jaka muška konkurencija svjedoči i činjenica da su među klapama bile čak tri klape koje su bile u završnoj večeri 51. FDK u Omišu – Bunari iz Vodica, Bošket iz Zagreba te Krunik iz Kučina. Upravo su Bunari nagrađeni srebrnim štitom na spomenutom festivalu od strane stručnog žirija.

Zanimljivo je da je i publika ove godine bila istog stava kao i stručni žiri, pa je tako nagrada „Bura“ pripala klapi Bošket iz Zagreba. Nagradu im je uručio predsjednik organizacijskog odbora Festivala i općinski načelnik Branko Bago.

U revijalnom dijelu programa nastupila je Meri Cetinić sa svojom kćeri Ivanom Burić, te i s klapom Bunari koji su svojim nastupom oduševili publiku. „Diva dalmatinskog soula“, kako je nazivaju hrvatski novinari, izvedbom svojih najvećih hitova kao što su Četiri stađuna, U prolazu, Potraži me u predgrađu, Zemlja dide mog kao i neke nove skladbe prisutnoj publici pružila je nezaboravan koncert. Na kraju je zahvalila Posušanima na prekrasnom i ugodnom društvu, kazavši da nije ni sumnjala da će ju Hercegovci srdačno primiti.

Stručni žiri Festivala i ove godine su velika imena klapske pjesme: Joško Ćaleta, Marko Rogošić, Mojmir Čačija i Terezija Kusanović. Kroz program nas je i ove godiine vodio voditeljski dvojac Gabrijela Senjak Bešlić i Dragan Soldo.

Druge večeri festivala, večeras, za glavnu nagradu natjecat će se 11 ženskih klapa i 5 mješovitih klapa. Za večerašnji revijalni dio najavljena je splitska klapa Šufit.

Festival klapske pjesme u Posušju jedini je festival te vrste u BiH, održava se u sklopu kulturno-zabavne i športske manifestacije „Posuško lito“, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan. Za sve one koji nisu u mogućnosti doći na Trg hrvatskih branitelja i pratiti Festival uživo, napominjemo da izravan prijenos osigurava Radio Posušje i Radio Herceg Bosne.

posusje.net

OGLASI

Loading