Select Page

Klokan matematičar bez granica

Klokan matematičar bez granica

Naša škola se, od prošle školske godine, uključila u matematičko natjecanje Klokan Matematičar bez Granica pod motom „bez selekcije, eliminacije i finala“.

Radi se o međunarodnoj neovisnoj inicijativi čiji je zadatak jednom godišnje organizirati natjecanje s ciljem promocije matematike među mladima cijelog svijeta, ali i među roditeljima, nastavnicima i prijateljima učenika. Na natjecanju sudjeluju učenici od drugog razreda osnovne škole do maturanata srednjih škola, a organizira se istovremeno za sve učenike, podijeljene u sedam različitih starosnih kategorija. Klokan izazov se samofinancira članarinom sudionika-natjecatelja u iznosu od 3 KM po sudioniku. Prikupljena sredstva se koriste za organizaciju, pripremu zadataka i simbolične poklone svim natjecateljima. Najmanje polovina prikupljene svote mora se potrošiti za nagrade najboljima. Prošle školske godine, na prvom Klokan matematičar izazovu u BiH sudjelovalo je više od 2000 učenika iz preko 50 škola.

IMG_20180315_130634_preview

Klokan matematičar za tekuću školsku godinu u Bosni i Hercegovini održan je 15. ožujka 2018. godine pod nadzorom predmetnih nastavnika u prostorijama škole. Gimnazijalci su se natjecali u kategoriji Junior (prvi i drugi razred, njih 29) i Student (treći i četvrti razred, 19 učenika), sveukupno 48 sudionika u našoj školi. Kordinatorica natjecanja prof. Ana Katarina Bonić riješene radne listove proslijedila je „Fondaciji TALENTIUM zajedno za promociju nauke, tehnologije i matematike“ na pregled i ocijenjivanje. Rezultati natjecanja najbolje plasiranih učenika bit će objavljeni 7. svibnja 2018. godine na http://www.klokan-matematicar.ba, a ostali učenici mogu svoj plasman saznati kod prof. Ane Katarine Bonić nakon preuzimanja nagrada. O datumu dodjele nagrada učenici će biti blagovremeno obaviješteni. Kako je školske godine 2016./2017. troje naših učenika, Filip Zlopaša 2.a, Anja Lončar 4.a i Mijo Mandurić, 4.b, bilo plasirano među 10% najboljih u svojim kategorijama, nadamo se kako će i ove godine naši matematičari polučiti dobre rezultate na Klokan izazovu.

gfgm-posusje.com

OGLASI

Loading