Select Page

Književna srijeda u Mostaru: Predstavljanje stvaralaštva Slave Antina Bage

Književna srijeda u Mostaru: Predstavljanje stvaralaštva Slave Antina Bage

U Otvorenoj čitaonici DHK HB, nastavljaju s Književnim susretima u sklopu kojih u Književnoj srijedi predstavljaju stvaralaštvo članova Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.

U srijedu 27.ožujka 2019. u 12.00 sati u Otvorenoj čitaonici DHK HB u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru bit će predstavljeno književno stvaralaštvo Slave Antina Bage. Voditelj Tribine je književnik Ivan Baković.
Slavo Antin Bago rođen je 1939. u Čitluku pored Posušja. Umirovljeni je profesor povijesti te prof. pedagogije za ugostiteljstvo i turizam. U toj oblasti radio je više od 42 godine. Od 1992.-2002. bio je ravnatelj Srednje turističko-ugostiteljske škole u Mostaru.

Ratne 1994. ozbiljnije se počeo baviti književnim radom, odnosno počeo je napisano i objavljivati. Od tada do danas objavio je 28 knjiga. Od književnih djela objavio je: zbirke pjesama, pjesme za djecu, pripovijetke, pripovijesti, kratke priče, aforizme i romane.

Njegovo poslljednje objavljeno djelo nosi naziv Ukras života, koje se ne može uvrstiti ni u jednu dosadašnju vrstu, a riječ slikovnica ju najbolje opisuje. Ima tu i pjesama, kraćih i odgojnih tekstova.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading