Select Page

Zbog prisustva Komšića predstavnici HNS-a odbili zajedničku sjednicu s Johannesom Hahnom

Zbog prisustva Komšića predstavnici HNS-a odbili zajedničku sjednicu s Johannesom Hahnom

Članovi domova, posebice kolegija domova Parlamenta BiH iz reda hrvatskog naroda, odbili su prijedlog za održavanjem zajedničke sjednice.

Komesar za proširenje Europske unije i politiku susjedstva Johannes Hahn posjetit će sutra Sarajevo te je između ostalog planirano da se obrati poslanicima i delegatima oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Međutim, to se neće dogoditi, jer su članovi domova, posebice kolegija domova Parlamenta BiH iz reda hrvatskog naroda, odbili prijedlog za održavanjem zajedničke sjednice.

Prema informacijama koje saznaje Avaz, tijekom nedavnih sastanaka s predstavnicima Delegacije Europske unije u BiH, predstavnici HDZ-a, odnosno HNS-a, odlučno su odbili prijedlog da sudjeluju na sjednici na kojoj bi bio i Željko Komšić.

S obzirom na ovo odbijanje, sjednica nije mogla biti ni zakazana, pa je za četvrtak dogovoreno tek zasjedanje Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, na čijem dnevnom redu nema ni riječi o Hahnovoj posjeti. Također, Hahn će sutra imati sastanke s liderima političkih stranaka u BiH.

Dnevnik.ba

OGLASI

Loading