Select Page

Književni memorijal “Krešimir Šego” u čast jednog od osnivača dječjeg lista “Cvitak”

Književni memorijal “Krešimir Šego” u čast jednog od osnivača dječjeg lista “Cvitak”

U znak sjećanja na prerano preminulog književnika, novinara, utemeljitelja i dugogodišnjeg urednika “Glasnika mira” te književno – poučnog lista za mlade “Cvitak” – Krešimira Šegu, Udruga građana “Cvit” i Ogranak Matice htvatske – Mostar upriličit će književni memorijal. Memorijal će se održati na datum Šeginog rođenja, u četvrtak 11. veljače na Maloj sceni mostarskog Hrvatskog narodnog kazališta s početkom u 14 sati, javlja jabuka.tv.

“S Krešom je bilo zadovoljstvo raditi. Imali smo širok krug suradnika, neke je bolje poznavao on, neke ja, a većinu smo ih obojica dobro poznavali. Kolege su ga poštovale jer je uvijek bio spreman pomoći, vedar i nasmijan i prepoznatljiv po specifičnoj lakoći komunikacije sa svima s kojima je dolazio u kontakt”, prisjetio se Krešimira Šege  književnik Miro Petrović, koji je skupa s njime u rujnu 2000. godine i pokrenuo prvi bosanskohercegovački dječji list s hrvatskim kulturnim identitetom.

List “Cvitak”, čiji su stalni suradnici nekoć bili i nezabravni Dragutin Tadijanović, Zvonimir Balog i Vesna Parun, u međuvremenu je ovjenčan Zlatnom poveljom za najbolja izdanja Matice hrvatske za 2008. godinu, a 2017. je osvojio prestižnu nagradu“Mali princ” za stvaralački doprinos razvoju dječje literature u BiH.

Uspomenu na jednog od utemeljitelja lista, koji već više od dva desetljeća mladom čitateljstvu predstavlja suvremenu dječju literaturu najviših estetskih dometa, ovom prigodom oživjet će spisatelji i suradnici “Cvitka”: Radica Leko, Iva Nuić, Sonja Škobić, Milena Jukić-Bandić, Miljenka Koštro i Miro Naletilić.​

Radioposusje.ba

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading