Select Page

Komemoracija u Mostaru: Dirljiv govor Bešlićeve kćeri

Komemoracija u Mostaru: Dirljiv govor Bešlićeve kćeri
Komemoracija preminulom bivšem dugogodišnjem gradonačelniku Mostara Ljubi Bešliću održana je u nedjelju u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Komemoracija je prethodio upis brojnih građana, koji su čekali u redu, u knjigu žalosti.

Sjećam se dana kad me je Gradsko vijeće izabralo da budem njegov nasljednik, a među prvima me zagrlio upravo on, naš Ljubo. ‘Dragi prijatelju, čestitam ti, tu sam za sve što ti bude trebalo’, rekao je to ne kurtoazno, nego onako iskreno, prijateljski. U više navrata dok smo razgovarali, rekao mi je da smatra dijelom svoje obitelji, rekao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić u svom obraćanju na komemoraciji.

Istaknuo je kako je Bešlić bio gradonačelnik u teškim vremenima za ovaj Grad, te da je sve nedaće trebalo iznijeti i sa svima se izboriti, u čemu je Bešlić, kako je naveo, uspijevao, čemu svjedoče i brojne poruke i brzojavi sućuti koji ovih dana stižu u Mostar, piše Bljesak.

Nazočnima se obratio i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Mostar danas odiše tugom i prazninom, zbog preranog oproštaja s velikim čovjekom i velikim političarem. Neobično je doći u ovaj grad i pozdraviti se s Ljubom po posljednji put. Poznavajući ga kao prijatelja i suradnika, divio sam se njegovoj neiscrpnoj energiji i entuzijazmu za boljitak Mostara. Stvarao ga je i živio za njega i njegove stanovnike. Napustio nas je čovjek koji je svojim djelovanjem obilježio modernu povijest Hercegovine, rekao je Franković dodajući kako je Bešlić imao viziju, te da je vjerovao u veliki potencijal ovog grada.

Emotivno obraćanja imala je i Ines Bešlić, kćer bivšeg mostarskog gradonačelnika.

Sve mislim da je ovo neki košmar iz kojeg ćeš me ti probuditi i reći mi da je vrijeme za posao. I u ovoj svojoj posljednjoj ovozemaljskoj bitci si pokazao da si fenomen, fenomenalan tata i fenomenalan gradonačelnik. Divan suprug i otac, naš neumorni borac, naš tješitelj, što je mogao vidjeti svatko tko te poznavao, istaknula je.

Ne postoji zahtjevnija životna uloga od one koju danas imamo, opraštanje od drage osobe, prijatelja, našeg Ljube, rekao je na komemoraciji Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH.

Prisjetio se svog prijatelja i suradnika i istaknuo kako je on istinsko dijete Mostara.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading