Select Page

KOORDINACIJA UDRUGA HVO-A – HR HB: Osuda svih koji bez izborne volje Hrvata uđu u vlast

KOORDINACIJA UDRUGA HVO-A – HR HB: Osuda svih koji bez izborne volje Hrvata uđu u vlast

Duboko svjesni sadašnjeg položaja hrvatskog naroda u BiH, a posebno pogubnih posljedica učinka vlasti tzv. Alijanse i platforme formiranih bez sudjelovanja hrvatskih političkih stranaka kojima su hrvatski birači dali većinsku podršku pozivamo hrvatske birače da na predstojećim izborima daju podršku strankama HNS-a, navodi se u pismu Koordinacije udruga HVO – HR HB proisteklih iz Domovinskog rata.

Podrška HNS-u

– Jedino visokim stupnjem hrvatskog jedinstva možemo odgovoriti na izazove koji su pred nama, odnosno onemogućiti razne alijanse i platforme koje se nude. Pozivamo sve stranke kojima hrvatski glasači na predstojećim izborima daju povjerenje da bezuvjetno uđu u koaliciju pod vodstvom stranke ili koalicije koja na odgovarajućoj razini dobije najveću podršku hrvatskih birača (najviše mandata i najviše glasova), a sve s ciljem omogućavanja realizacije izborne volje hrvatskih birača. Osuđujemo sve one koji su do sada i koji bi ubuduće bez izborne volje hrvatskog naroda ulazili u spomenute ili slične koalicije i time nanosili štetu, sramotu hrvatskom narodu, a posebno hrvatskim braniteljima i pri tome kriminalizirali Domovinski rat i krivotvorili povijest.

Obveza rješavanja protuzakonito oduzetih prava

Podržavamo stranke HNS-a i pozivamo vodstvo HNS-a da odmah nakon izbora održi radnu sjednicu Sabora sa svim izabranim hrvatskim predstavnicima, utvrdi način osiguranja maksimalnog sudjelovanja u vlasti i obveže ih na ispunjenje programskih ciljeva i predizbornih obećanja, posebice onih koje se odnose na rješavanje protuustavno i protuzakonito oduzetih prava hrvatskih branitelja u BiH, navodi se u pismu koje potpisuju čelnici udruga: HVIDR-a, Dragovoljci i veterani Domovinskog rata HVO-a HB, Udruga maloljetnih dragovoljaca HVO-a HB, Udruga obitelji poginulih branitelja, Nositelji ratnih odličja HVO-a Federacije BiH, Umirovljeni branitelji HVO-a, Pripadnici postrojbi Ante Bruno Bušić i Udruga specijalne policije HVO-a Herceg Bosne.

vecernji.ba

OGLASI

Loading