Select Page

Nevenko Barbarić – Zastupničko pitanje na aktualnom prijepodnevu Hrvatskog sabora

Nevenko Barbarić – Zastupničko pitanje na aktualnom prijepodnevu Hrvatskog sabora

Tijekom jučerašnjeg aktualnog prijepodneva, kojim je započela 3. sjednica Hrvatskog sabora u novom sazivu, svoje zastupničko pitanje postavio je saborski zastupnik iz XI. izborne jedince i donedavni gradonačelnik Ljubuškog gosp. Nevenko Barbarić.

“Cijenim da je interes i cilj Republike Hrvatske  i cjelokupnog hrvatskog naroda naš ostanak i opstanak u Bosni i Hercegovini. To je država i hrvatskog naroda, tu je naš dom, naše svetinje, naša kulturna baština, naša časna povijest. Uvjet opstanka i ostanka jest ravnopravnost, jest življenje sloboda po uzoru na demokratski svijet, svakako kvalitetni uvjeti života, optimalan razvoj gospodarstva. Niti smo jednakopravni niti slobodni u pravom smislu te riječi, a moramo poraditi i na razvoju gospodarstva. Potpuno sam uvjeren da nećemo, ne možemo i ne smijemo i da bez pomoći Vlade RH naš cilj je predaleko, da ne kažem nestvaran – kazao je u govoru zastupnik Barbarić.

Kao zastupnik u Hrvatskom saboru imam obvezu lobirati, zagovarati, inicirati, činiti sve na jačoj gospodarskoj suradnji jer ona je u interesu obiju država, zagovarati značajniju i sadržajniju prekograničnu suradnju, rješavanje pitanja i projekata od interesa za naše sugrađane s obiju strana granice. Treba nam pomoć, ne nužno financijska u oblasti poljoprivrede, turizma jer su to naši gospodarski potencijali, naše razvojne mogućnosti, trebamo učiti o EU fondovima.

Ne dvojim u Vašu potporu poštovani predsjedniče hrvatske Vlade, vi ste u više navrata tijekom godine među Hrvatima u Bosni  Hercegovini. Moje pitanje poštovani ministre je možemo li po ovim pitanjima očekivati Vaše kolege,njihove pomoćnike, državne tajnike… Rješavanje ovih pitanje sve je u duhu Deklaracije o položaju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i sve će to doprinijeti kvalitetnijem životu Hrvata u BiH.

Cijelo pitanje i odgovor ministra Gordana Grlića Radmana pogledajte u video prilogu:

OGLASI

Loading