Select Page

Korak naprijed: Savjetovalište za osobe s teškoćama u razvoju i njihove obitelji u Posušju

Korak naprijed: Savjetovalište za osobe s teškoćama u razvoju i njihove obitelji u Posušju

Općina Posušje odnedavno je bogatija za još jednu ustanovu koja pruža pomoć osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima. Pod nazivom “Korak naprijed” ova ustanova je  predviđena za pomoć osobama sa invaliditetom, djeci s poteškoćama u razvoju, te njihovim članovima obitelji. Primarna djelatnost je psihološka pomoć i savjetovanje za osobe s invaliditetom: kako poboljšati kvalitetu života, kako se nositi s invalidititetom, te integracija u socijalni život i pomoć pri zapošljavanju. No, osim savjetovanja psihologa, ustanova pruža administrativnu pomoć i asistenciju vazano za upoznavanje s pravima i potraživanje prava osobama i djeci s teškoćama u razvoju te njihovim obiteljima.

Osnivač i voditelj obrta “Korak naprijed” je psiholog Josip Galić koji je ujedno osoba sa 100% invalidititetom. 

Ovaj projekat u Posušju je pokrenut i ostvaren uz pomoć Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom FBiH, Udruge OSI Široki Brijeg, predsjednice Udruge OSI ŽZH  Zore Mikulić, te Općine Posušje i načelnika Ante Begića.

Osim psihološke pomoći, obavljat će se i razne administrativne usluge, a sve usluge su potpuno besplatne zahvaljujući novčanim donacijama Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom FBiH.

Psiholog Galić je i član Unije osoba i oragnizacijaa osoba s invaliditetom FBiH koja stalno radi na poboljšanju prava osoba s invaliditetom u koordinaciji s međunarodnim organizacijama poput UNESCO-a, OSCSE-a i UN-a.

Sve informacije i novosti u vezi prava osoba i djece s teškoćama u razvoji objavljuju se na facebook stranici “Korak naprijed”. Svoj pak termin u savjetovalištu koje se nalazi u sklopu Udruge osoba s invaliditetom u Posušju možete zakazati na broj 063 322 520.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading