Select Page

Zovko prekinula gostovanje na Federalnoj televiziji: ‘Emisija se uzurpira da bi se pričalo o SDA’

Zovko prekinula gostovanje na Federalnoj televiziji: ‘Emisija se uzurpira da bi se pričalo o SDA’

”Prihvatila sam gostovanje na Federalnoj televiziji, pod jasnim uvjetom da razgovaramo isključivo o jednoj temi – europskom putu BiH. A vi ste stvorili platformu da pričamo o SDA i njihovim lamentiranjima. Zalažem se i da javni servis bude financiran novcem svih građana Federacije. Kako s ovakvim pristupom možete očekivati da čitava Federacija financira javni servis kada se emisija uzurpira da bi se pričalo o SDA?”, rekla je Željana Zovko, eurozastupnica iz Hrvatske u Europskom parlamentu BiH, koja se u ponedjeljak navečer javila iz Bruxellesa u emisiju Plenum Federalne televizije.

Navodeći kako je emisija zlouporabljena za razgovore o temi koja nije dogovorena, Zovko je prekinula svoje uključenje.

Voditeljica je na njezine kritike odgovorila kako ne razumije o čemu Zovko govori, a ona je odgovorila da ”kada bude kanal na hrvatskom jeziku, možda ćemo se bolje razumjeti”.

”Završili smo za večeras, zahvaljujem se i odjavljujem”, rekla je Zovko, prenosi Dnevnik.ba.

Sve zbog SDA

U Plenumu su sugovornici bili Lejla Ramić Mesihović, Igor Davidović i Haris Plakalo te Zovko koji su govorili o europskom putu BiH, posjeti Urusule von der Leyen, predsjednici Europske komisije, hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i Marka Ruttea, nizozemskog premijera i novom izvještaju o napretku BiH u europskim integracijama.

U jednom trenutku, Haris Plakalo, počelo je govoriti o izmjenama Izbornog zakona i pregovorima Trojke, HDZ-a i SNSD-a o tome problematizirajući činjenicu da SDA ne sudjeluje na tim pregovorima, Zovko je odgovorila:

“Ova čitava večerašnja debata ne treba biti o razmišljanjima zašto SDA nije na pregovorima o reformi Izbornog zakona, nego tome što će BiH predstaviti predsjednici von der Leyen i premijeru Rutteu”, prenosi Dnevnik.

OGLASI

Loading