Select Page

KOVAČ: BiH nije funkcionalna država, nalikuje na propalu Kraljevinu Jugoslaviju

KOVAČ: BiH nije funkcionalna država, nalikuje na propalu Kraljevinu Jugoslaviju

Govorit ćemo  svim partnerima u Europi i svijetu, da BiH na ovaj način neće biti funkcionalna država, da nalikuje na Kraljevinu Jugoslaviju koja je propala jer je postojala neravnopravnost, rekao je Miro Kovač, saborski zastupnik HDZ-a i bivši ministar vanjskih poslova RH. 

‘HDZ u BiH ne sklapa nikakve koalicije, sklapa ih sestrinska stranka – HDZ BiH. Hrvatska se ne miješa u politiku u BiH, ne miješa se HDZ, tamo naši partneri samostalno biraju svoje partnere’, izjavio je Kovač u Hrvatskom saboru, očito se referirajući na prozivku Ivana Pernara (Živi zid) za ‘naslikavanje’, odnosno koaliciju HDZ-s s čelnikom Republike Srpske Miloradom Dodigom.

Istaknuo je da su HDZ-ovi partneri na nedavnim izborima pobijedili i dobili više glasova nego prije četiri godine, a i kandidat hrvatskog naroda za člana Predsjedništva BiH dobio je više glasova nego prije četiri godine.

‘Hrvati su tamo prepoznali tko se bori za njihove interese, samostalno sklapaju svoja savezništva na koja mi, HDZ u Hrvatskoj, ne utječemo’, opetovao je Kovač i poručio kako će se i dalje tako ponašati, ali i izvršavati svoju obvezu provođenja Ustava BiH.

To ćemo govoriti svim partnerima u Europi i svijetu, da BiH na ovaj način neće biti funkcionalna država, da nalikuje na Kraljevinu Jugoslaviju koja je propala jer je postojala neravnopravnost, naveo je
Kovač.

/Hina/HMS/

OGLASI

Loading