Select Page

Kreće online nastava u ŽZH!

Kreće online nastava u ŽZH!
Online nastava za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Županije Zapadnohercegovačke počet će u ponedjeljak, 23. ožujka 2020. godine, potvrdila je ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Ružica Mikulić.

Kako bi našim učenicima omogućili što normalnije dane provedene bez nastave u školi, pokrenuli smo proces organizacije Nastave na daljinu. Učitelji i nastavnici iz naših osnovnih i srednjih škola vrijedno rade ovaj tjedan na pripremanju materijala za svoje učenike, navodi ministrica Mikulić u svom priopćenju.

Resorno ministarstvo radi na proširivanju i pripremanju web stranice koja bi mogla podnijeti sve materijale i protok informacija.

Nadamo se da će cijela priča početi s ponedjeljkom, 23. ožujka, ukoliko ne bude nekih nepredviđenih situacija, navodi ministrica Ružica Mikulić.

Pored te priče, Ministarstvo zajedno s ostalim županijama koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku i Sveučilištem u Mostaru radi na platformi koja bi bila trajnije i kvalitetnije rješenje.

Svi smo zatečeni trenutnom situacijom, koju nitko od nas nije mogao predvidjeti. Najbitnije od svega je sačuvati zdravlje vaše i naše djece, a time i zdravlje svih naših najdražih, ističe ministrica.

Što se tiče glazbenih škola, one su već krenule s nastavom na daljinu i to individualnom, koja ide jedan na jedan. Učenici preko Viber aplikacije imaju sate sa svojim učiteljima, dok se skupna nastava još uvijek organizira.

Molimo naše učenike, roditelje i cjelokupnu javnost na razumijevanje u ovakvim vremenima. Naši učenici nisu imali nikakvih odgoda nastave niti bilo kakvih drugih zaostataka te smo u prednosti po tom pitanju.  Pravovremeno ćemo izvještavati javnost o svim aktivnostima na ovom polju, zaključuje se u priopćenju ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Ružice Mikulić.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading