Select Page

Većina europskih liga svoja prvenstva nastavlja u svibnju

Većina europskih liga svoja prvenstva nastavlja u svibnju

Predsjednik španjolske nogometne lige Javier Tebas smatra da bi se nogometna natjecanja, koja su širom Europe zaustavljena zbog pandemije koronavirusa, mogla nastaviti u svibnju te biti završena do kraja lipnja.

“Sredinom svibnja mogli bismo nastaviti sva europska natjecanja. Sva. Ovisit će o tome kako će se razvijati pandemija. Možda bude i prije, no to je datum kojim baratamo. Tada bismo najkasnije trebali početi”, rekao je prvi čovjek La Lige u razgovoru za španjolske novine “Marca”.

Na pitanje hoće li se utakmice igrati bez publike, odgovorio je kako će to ovisiti o zdravstvenim službama svake države.

Tebas je rekao kako je odluka UEFA-e da se Europsko nogometno prvenstvo, koje se trebalo održati u lipnju, odgodi za 2021. godinu, bila ključna da se nogometne prvenstva nastave i završe.

U Španjolskoj je prvenstvo zaustavljeno prije tjedan dana. Jedanaest kola prije kraja vodeća Barcelona ima 58 bodova, dva više od Real Madrida.

Nogometna sezona u Engleskoj neće se nastaviti prije 30. travnja, a može biti produžena na neodređeno vrijeme zbog pandemije koronavirusa. To znači da nova sezona neće početi sve dok se tekuća ne završi, objavio je Engleski nogometni savez (FA) nakon video-sastanka s predstavnicima Premier lige i ostalih nogometnih liga u četvrtak.

Prema pravilima FA-a sezona u Engleskoj mora završiti do 1. lipnja, no zbog izvanredne situacije odlučeno je kako za ovu sezonu to pravilo ne vrijedi.

“Ujedinjeni smo u pronalasku načina za nastavak nogometne sezone 2019/20 i osiguravanju da sve domaće i europske utakmice te utakmice kupa budu odigrane čim bude moguće i sigurno“, napisali su na službenoj stranici Premier lige.

“Najvažnije je zdravlje igrača, navijača i klupskog osoblja te ćemo nastaviti slijediti naputke Vlade kako bismo pratili situaciju i imali na raspolaganju sve moguće opcije kako bismo nastavili sezonu kada uvjeti to dopuste”, objavio je Engleski nogometni savez.

OGLASI

Loading