Select Page

KREMLJ ODUŠEVLJEN TRUMPOM: On i Putin imaju iste ideje

KREMLJ ODUŠEVLJEN TRUMPOM: On i Putin imaju iste ideje

VANJSKA politika novoizabranog američkog predsjednika Donada Trumpa izrazito je bliska pristupu ruskog predsjednika Vladimira Putina, što Rusiji ulijeva nadu u postupno poboljšanje rusko-američkih odnosa, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

On je u New Yorku, gdje se nalazi na šahovskom turniru, rekao da je primijetio nevjerojatne sličnosti vanjskopolitičkih ideja dvojice dužnosnika, što predstavlja čvrstu bazu za početak značajnog dijaloga Moskve i Washingtona.

Peskov je također rekao da ga je iznenadila sličnost sadržaja Trumpova govora nakon pobjede i Putinova govora prošli mjesec u južnom dijelu Rusije.

“Putin i Trump su odredili jednaka politička načela i to je nevjerojatno”, rekao je Peskov za rusku televiziju.

“Fenomenalno je koliko su im bliske koncepcije vanjske politike. Vjerojatno je dobra baza za umjereni optimizam to što će oni biti spremni na pokretanje dijaloga i rješavanje problematičnih točaka u bilateralnim odnosima”, rekao je.

U pogledu različitih stajališta o Siriji, Ukrajini i NATO-u Peskov je rekao da će biti potrebno neko vrijeme dok odnosi zatople jer su se dvije zemlje značajno udaljile.

“Potrebne su godine da bi se izgradila atmosfera međusobnog povjerenja.. posebno nakon tako ozbiljne štete koja je počinjena posljednjih godina u našim odnosima”, naglasio je.

vecernji.ba

OGLASI

Loading