Select Page

Velika Britanija upozorila svoje građane na opasnost Skupa u Mostaru 8. lipnja

Velika Britanija upozorila svoje građane na opasnost Skupa u Mostaru 8. lipnja

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić kazao je da se upozorenje britanskih vlasti koje je izdato početkom svibnja 2017. godine ne odnosi na upozorenje o mogućem terorističkom napadu niti je to poziv građanima te zemlje da ne putuju u BiH, piše Patria.

Podsjećamo, Velika Britanija upozorila je građane, koji planiraju da posjete BiH, na mogućnost terorističkog napada, a navodi se da napadi mogu biti nasumični, kao i da se može dogoditi da meta bude neko mjesto koje posjećuju stranci.

“Velika Britanija opasnost od terorizma kvalificirala je u nekoliko rangova pa, između ostalih, lošiju procjenu od BiH imaju SAD, Njemačka, Francuska i Belgija sa stupnjem vrlo vjerojatnih terorističkih napada”, pojasnio je Mektić dodavši da ista procjena važi i za Austriju i Italiju.

Inače, na stranici https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/bosnia-and-herzegovina danas je dopunjena informacija kada je riječ o BiH. Upozoreno je na skup koji će se održati u Mostaru 8. lipnja odnosno koncert podrške haškim uznicima kao i na prosvjede koji su najavljeni.

Na istoj stranici nalaze se ista upozorenja za Srbiju u rubrici terorizam.

OGLASI

Loading