Select Page

Krstičević: Svoje poraze u ratu žele pretvoriti u pobjede u miru

Krstičević: Svoje poraze u ratu žele pretvoriti u pobjede u miru

Gostujući u Dnevniku ministar obrane Damir Krstičević govoreći o uhićenjima u Orašju rekao je kako im je cilj politička destabilizacija u Hrvatskoj kao i politička destabilizacija Hrvata u BiH.

Cilj je unijeti nemir među bivše pripadnike HVO-a. Hrvatska Vlada mora učiniti sve da zaštiti hrvatske nacionalne interese i Hrvate u BiH. Jamčim im da ćemo to učiniti, naglasio je.

Na pitanje strahuje li da bi mogao biti uhićen dođe li u BiH, Krstičević je rekao da strahuje kao i svaki normlan čovjek kao i svaki drugi branitelj. Ponosan sam na svoj ratni put. Sretan sam jer sam sudjelovao u akcijama Južni potez i Maestral kojima smo donijeli mir BiH i na to sam ponosan.

Govorei o konceptu domovinske sigurnosti, ministar je rekao da je to moderan sustav kao odgovor na nove ugroze, sustav koji će biti proaktivan i pipremiti Hrvatsku da bude brže, bolja i spremnija od onih koji joj predstavljaju prijetnju. U sklopu koncepta je i tema arhiva. Krstičević je naglasio kako smo u procesu dijeljenja dokumentacije ušli nepromišljeno. U tim dokumentima ne stoji ništa sporno, no oni postaju opasni kad ih se vadi iz konteksta. Kad ih koriste oni koji svoje poraze u ratu žele pretvoriti u pobjede u miru.

HRT

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading