Select Page

Kuglači Posušja i službeno prvaci Bosne i Hercegovine

Kuglači Posušja i službeno prvaci Bosne i Hercegovine

Posljednje 22. kolo Kuglačke premjer lige Bosne i Hercegovine jučer su odigrali kuglači Posušja. Igrali su protiv ekipe Brotnja i Čitluka i pobjedili rezultatom 6.5:1.5. Najbolji pojedinac na utakmici je bio Posušanin Ivan Petric sa 661 oboren čunj.

Inače kuglačko prvenstvo je gotovo, a već drugu godinu za redom još prije četiri kola, prvo mjesto osigurali su upravo kuglači Posušja. Moramo naglasiti da je Posušje odigralo fenomenalnu sezonu sa 20 pobjeda i samo 2 poraza, fantastična forma i zalaganje cijele ekipe osiguralo je drugu godinu za redom prvaka države u našem Posušju.

 Komentirajući jučer odigranu utakmicu Ivan Petric voditelj Kuglačkog kluba Posušje je kazao da je utakmica bila revijalna jer je već jasan ukupni poredak premjer lige.

Brotnjo ispada u drugu ligu. Nakon sezone u premjer ligi, sada nastavljaju put u ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Ivan Vlajičević, predsjednik Kuglačkog kluba Brotnjo je naglasio da je njihova ekipa u jučer odigranoj utakmici bila bez nekoliko svojih igrača koji su izostali zbog bolesti.

No, ove sezone iz kuglače lige federacije Bosne i Hercegovine premjer ligu izborili su kuglači iz Tomislavgrada koji u svojoj ekipi imaju i tri kuglača iz Posušja. Ivica Jurić iz ekipe kuglača iz Tomislavgrada je za naš radio istaknuo da su im u pohodu na prvu ligu pomogla tri igrača iz Posušja: Ivo Petric, Mate Galić i Ante Galić.

Kup natjecanje, pojedinačno prvenstvo za prvaka države i europska liga

Kuglači Posušja nakon osvajanja prvog mjesta planiraju ići na europsku razinu. Ivan Petric je za naš radio istaknuo da se nadaju europskim utakmicama i cilj im je ići za europskom ligom prvaka. „Donesena je već odluka da se igra u Otočcu u Hrvatskoj i nadam se da bi mogli tu napraviti neki značajniji rezultat. Plan nam je i koji put otići u Otočac i napraviti koji trening prije početka europske lige“, istaknuo je Petric i dodao da svakako i iduće sezone ponovo na domaćoj razini planiraju osvojiti naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

Za sada je za kuglače Posušja izvjesno igranje kup natjecanja koje se igra u Banja Luci, ali i pojedinačno prvenstvo za prvaka države. „Sada nam preostaje finale kupa koje se igra idući tjedan u Banjoj luci. Protivnik nam je u polufinalu ekipa Ade iz Banja Luke. Drugi polufinalni par su ekipe Slobode i Revite. Cilj nam je osvojiti dvostruku krunu jer smo i prvaci države. Poslije kupa nam slijedi pojedinačno prvenstvo za prvaka države u koje su se plasirala trojica naših igrača: Ivan Petric, Pere Petric i Bernard Malenica. To pojedinačno prvenstvo se igra u Gradišci 15. I 16. svibnja“, najavio je za naš radio Ivan Petric iz Kuglačkog kluba Posušje.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading