Select Page

U ŽZH na polugodištu pao svaki treći srednjoškolac

U ŽZH na polugodištu pao svaki treći srednjoškolac

Veliki broj učenika s područja Županije Zapadnohercegovačke na kraju prvoga školskoga polugodišta imao je zaključene negativne ocjene.

Trend lošega učenja gotovo je jednak među srednjoškolcima u svim školama na području ove županije, a iznenađuje broj nedovoljnih ocjena u gimnazijama.

Prema podacima Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ŽZH, od ukupno 3.971 srednjoškolaca u sedam srednjih škola, jednu ili više negativnih ocjena na kraju polugodišta imalo ih je 1.313. Jednu zaključenu negativnu ocjenu imala su 634 učenika, dvije negativne ocjene 339, dok je tri i više negativnih ocjena zaključeno u čak 340 srednjoškolskih knjižica, piše Večernji list.

Kada je riječ o školama pojedinačno, najmanji broj zaključenih negativnih ocjena je u Gimnaziji Ljubuški (79), dok prema jedinicama na kraju polugodišta prednjači SSŠ Široki Brijeg (350).

Gimnazija u Širokom Brijegu također je zabilježila 203 učenika koji su pali polugodište.

Iz podataka resornoga Ministarstva vidljivo je kako u većini srednjih škola među onima koji su polugodište završili sa svim pozitivnim ocjenama prednjače učenici s vrlodobrim uspjehom.

Od ukupno 3.971 srednjoškolaca, 1.230 ih je polugodište završilo sa vrlodobrim uspjehom, a 873 s dobrim uspjehom. S dovoljnim uspjehom polugodište je završilo 45 učenika, od toga samo jedan gimnazijalac, i to iz Posušja.

vecernji.ba

OGLASI

Loading