Select Page

JABUKA. TV: Što sa svadbama i radom ugostiteljskih objekata? Donosimo vam odgovor hercegovačkih stožera

JABUKA. TV: Što sa svadbama i radom ugostiteljskih objekata? Donosimo vam odgovor hercegovačkih stožera
Pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez najavio je u četvrtak kako će u FBiH vjerojatno biti donesena odluka o ograničavanju rada ugostiteljskih objekata do 23 sata zbog pogoršane epidemiološke situacije s koronavirusom.

Portal Jabuka.tv zatražio je očitovanje ispred Kriznih stožera u Županiji Zapadnohercegovačkoj te Hercegovačko-neretvanskoj županiji oko ove najave te kako bi se to odrazilo na rad svadbenih salona s obzirom na to su u Hercegovini tijekom ljeta planirane brojne svadbene svečanosti.

Vidjeli smo da je ova mogućnost najavljena u medijima, međutim mi s federalne razine nismo još dobili nikakavu službenu odluku koja bi se odnosila na ograničavanje rada ugostiteljskih objekata. Kada ta odluka dođe mi ćemo se sukladno njoj postaviti, a jednako tako odlučit ćemo što napraviti s radom svadbenih salona. Ali bez službene odluke za sada ne bih ništa za sada prejudicirao, kazao je za portal Jabuka.tv ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH Tomislav Pejić.

Sličnog stava je i glasnogovornik Vlade HNŽ-a i Kriznog stožera HNŽ-a Pero Pavlović, koji ističe da za sada nije bilo nikakvih službenih informacija oko toga.

Podsjećamo kako je prije tjedan dana na prostoru Hercegbosanske županije već donesena odluka koja se odnosi na ograničavanje rada ugostiteljskih objekata, a svadbenim salonima ograničen je rad do ponoći.

Svakako da bi ovakva odluka stvorila brojne probleme mladencima koji su ovog ljeta planirali svoje vjenčanje, ali i dakako vlasnicima ugostiteljskih objekata i svadbenih salona, koji su tijekom korona-krize u ožujku, travnju i svibnju bili možda i najviše pogođeni zabranom i ograničavanjem rada.

Ovo je simbolična mjera koja je više upozorenje svima onima koji ne provode propisane mjere. Ujedno je i način da drugi skrenu pažnju svojim kolegama da ih ne ugrožavaju. Da ih ne ugrožava ta manjina, nego da im skrenu pažnju da to ne rade. Ovakvim trendom ćemo doći u situaciju da zdravstveni sustav neće moći odgovoriti, najavio je Goran Čerkez u četvrtak.

Hoće li se ovakve odluke uistinu i donijeti, ostaje za vidjeti u idućim danima.

Jabuka. Tv

OGLASI

Loading